Digitale brillenglazen

Vermoeide ogen na een dag blokken, Netflixen of scrollen op je smartphone? Dan heb je waarschijnlijk nog geen digitale brillenglazen. Misschien hoorde je al eens van dit type glazen. Of toch niet? Maakt niet uit, we leggen het jou met plezier uit.

Digitale brillenglazen, wat is het?

Zoals de naam aangeeft, gaan de ‘digital’ glazen hand in hand met een digitale levensstijl. Plakken jouw vingers aan je smartphone? Ben je een echte boekenworm, maar merk je dat lezen – al dan niet op tablet – toch iets lastiger wordt? Heb je moeite om de kleinste tekstjes op je gsm scherp te zien, maar lukt dit makkelijker op computer? Dan zijn deze digitale brillenglazen waarschijnlijk hét perfecte brillenglas voor jou.

Je oogspieren werken namelijk anders wanneer je ze gebruikt om in de verte te kijken, dan om te lezen of bij computerwerk. Wist je dat we gemiddeld 5 uur per dag naar het scherm van onze smartphone, tablet of computer kijken? Doordat we onze ogen vaker op een korte afstand gebruiken, geraakt die ciliaire oogspier (da’s de spier die switcht tussen veraf- en nabij kijken) overbelast. Hoofd- of nekpijn, vermoeide of branderige ogen zijn enkele typische klachten vaak voorkomen bij overbelasting van de ogen.

Lichte leesondersteuning met maximaal resultaat

Dankzij een lichte leesondersteuning onderaan in het brillenglas, moet jouw oogspier minder inspanning leveren. Die additie moet je bekijken als een extra’tje bovenop je gebruikelijke vertesterkte. Resultaat? Een heerlijk relaxed en scherp zicht, zowel veraf als nabij!

Enkele bijkomende facts: de Zeiss ‘digital’ brilglazen zijn altijd ontspiegeld, kraswerend, vet- en vuilafstotend en bevatten een UV-filter. Klinkt veelbelovend? Wel, ze beschikken over nog een key quality, de zogenaamde Freefrom-technologie van Zeiss. Dat is een optimalisatie die ervoor zorgt dat elk punt van het glas een uiterst scherp zicht biedt. Een bijkomend voordeel: het glas is van nature vlakker en dunner dan een standaard unifocaal glas.

Maak vrijblijvend een afspraak & dan bekijken we samen wat jouw opties zijn.