Extra opties

Intussen weet je welk type glazen er bestaan, maar wist je dat je je glas nog veel verder kunt personaliseren? Zo kan een brillenglas tot 4 keer verdund worden. We leggen de belangrijkste extra opties kort voor je uit.

Verdund glas

Heb je een hogere sterkte? Dan raden we je aan je glas te verdunnen. Dit zorgt ervoor dat de randjes minder tot niet uit je bril komen en je frame een pak minder weegt. Afhankelijk van je sterkte en wensen, kunnen we tot 4 keer gaan verdunnen in een optische montuur. Bij zonneglazen is 2 keer verdunnen mogelijk. In de winkel bekijken we samen afhankelijk van je sterkte wat de beste optie is.

Asferisch glas

Een asferisch glas is een tweede manier om het glas dunner te maken. Hier is de vorm van het glas niet bol, maar afgevlakt aan de zijkanten. Heb je astigmatisme en hogere cilinderwaarden? Dan zal dit een groot verschil voor je maken. Bovendien biedt het een mooier uitgelijnd beeld met minder vervormingen en ook het vergrotingseffect van de ogen verkleint. Vaak worden beide extra opties gecombineerd.

Bluefilter

Plakken je handen aan je smartphone of ben je tot laat in de avond druk bezig op je computer? Dan denk je beter eens na over een blauwfilter. Deze filtert – uiteraard – het blauw licht. Dat laatste heeft effect op ons waak-slaapritme en kan bij blootstelling ervoor zorgen dat je ‘s avonds minder slaperig wordt. Je ziet deze filter trouwens amper, vraag in de winkel naar een staaltje om het effect eens te zien

Brillenglas met UV-filter

UV-straling is het gehele jaar door aanwezig en daarom is het belangrijk je ogen dag in, dag uit optimaal te beschermen. Aangezien een zonnebril op bewolkte dagen niet zo handig is, kies je best voor een UV-filter in je optische bril. Deze zie je niet en zo ben je het gehele jaar door beschermd. Onze brillenglazen van Zeiss bevatten standaard een UV-coating.

Prismaglazen

Prismatische glazen kunnen klachten als hoofdpijn, nekpijn, vermoeide ogen,… verminderen tot verhelpen. Deze prisma’s kunnen in elk type glas verwerkt worden na het uivoeren van een polatest. Dit is een uitgebreide oogtest die op afspraak wordt uitgevoerd in onze andere winkel, Optiek Lammerant. Eerst controleren we alle klachten en erna wordt de polatest uitgevoerd. Deze gaat de samenwerking tussen beide ogen na en zo controleren we of je in aanmerking komt voor prismaglazen. Wenst u meer info? Aarzel niet om langs te komen.