Reinigings-product

Reinigingsproduct contactlenzen ● Frames and Faces

Alle contactlenzen, behalve daglenzen, hebben dagelijks onderhoud nodig. Maar welke reinigingsproduct kies je nu best?

Verschillende soorten

Er wordt voornamelijk met een All-In-One lenzenvloeistof of een peroxidesysteem gewerkt.

Een All-In-One vloeistof is een gemakkelijk systeem om de lenzen te reinigen, bewaren en in te zetten. Je gebruikt één soort vloeistof die verschillende functies uitvoert. Dit wordt normaal gebruikt in combinatie met maandlenzen, maar kan ook handig zijn bij daglenzen indien je last hebt van contactlenzen die snel vuil worden. Naargelang je type lens en je persoonlijke parameters kiezen we de fabrikant van de onderhoudsproducten. We zoeken dus samen uit welke vloeistof matcht voor jou.

Optie twee als reinigingsproduct is een peroxidesystem. Wanneer je voor deze lenzenvloeistof kiest, moet je je wel aan een belangrijk regeltje houden. In tegenstelling tot een All-In-One systeem kun je niet zomaar de contactlens in jouw oog aanbrengen wanneer je dit wenst. Er wordt gewerkt met een bruistabletje die een dieptereiniging geeft aan de lenzen met als gevolg dat de vloeistof en de lens geneutraliseerd moeten worden. De lenzen moeten al snel zes uur in het potje blijven liggen, vooraleer ze het oog in kunnen. Respecteer je deze wachttijd niet, dan irriteer je het oog en kan dit best pijnlijk worden.

Friendly remider: De vloeistof die je gebruikt voor zachte contactlenzen kunnen niet zomaar gebruikt worden bij harde lenzen en vice versa. Bij twijfel over de lenzenvloeistoffen kun je steeds bij ons terecht.

Lenzenvloeistof bestellen kan zowel online als telefonisch, of spring gewoon eens binnen 😉

Reinigingsproduct contactlenzen ● Frames and Faces