Digitale brillenglazen

20 januari 2022

Alles over digitale brillenglazen • Frames and Faces Deinze

Let’s get digital!

Kan je niet meer zonder jouw smartphone of laptop, maar heb je tegelijk het gevoel dat ze je vermoeide ogen, een stijve nek of hoofdpijn bezorgen? Dan zijn digitale brillenglazen misschien wel dé oplossing!

Doordat we onze ogen vaker op een korte afstand gebruiken, geraakt de ciliaire oogspier overbelast. Die spier gebruiken we bij het switchen tussen veraf- en nabij kijken. Digitale brillenglazen bevatten onderaan het glas een lichte leesondersteuning. Zo ontlasten ze de oogspieren en ervaar je een helder en ontspannen zicht.

Alles over digitale brillenglazen • Frames and Faces Deinze

Digitale toestellen = een uitdaging voor de ogen

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan, maar studies tonen aan dat we wel 80 keer per dag naar onze smartphone kijken. Denk je het beter te kunnen doen? 😉 We moeten bekennen, wij waarschijnlijk ook.

Een boek lezen doen we gemiddeld op 40 cm afstand. Onze smartphone houden we nog dichterbij, op ongeveer een 30 cm of dichter. En – bezige bijen die we zijn – kijken we ook nog eens voortdurend om ons heen. Daardoor moeten de oogspieren heel vaak wisselen tussen veraf en dichtbij kijken, wat een grote inspanning van de ogen vraagt.

Die inspanning kan leiden tot heel vermoeide en branderige ogen, een onscherp zicht of hoofd- en nekpijn.

Een handige tip is de 20-20-20 regel: kijk elke 20 minuten gedurende 20 seconden in de verte op gemiddeld 20 meter afstand. Probeer ook minstens 40 cm afstand te houden tussen je smartphone en je ogen.

Een scherp en comfortabel zicht met digitale brillenglazen

Om onze ogen te laten rusten, kiezen we voor digitale brillenglazen van Zeiss of Hoya. Dankzij de lichte – en onzichtbare – leesondersteuning onderaan in het brillenglas, moet de ciliaire oogspier minder inspanning leveren. Resultaat? Een heerlijk relaxed en scherp zicht, niet alleen bij het kijken in de verte, maar ook bij gebruik van je smartphone, pc, tablet of lezen van een boek. Geloof ons, digitale brillenglazen worden de nieuwe BFF van iedere smartphone lover!

Goed om te weten: heb je klachten om te lezen, maar bedraagt de benodigde additie meer dan 1.25 dioptrie? Dan kan je opteren voor een all-round multifocaal brillenglas of een aparte computerbril.

Benieuwd of digitale brillenglazen iets voor jou zijn? Maak dan zeker een afspraak!

Winkelwagen