5 brillentrends voor dit najaar

23 september 2022

Op zoek naar een trendy nieuwe bril voor dit najaar? Wij zetten de big 5 van brillentrends voor jou op een rijtje.

Wat zijn de brillentrends voor de herfst en winter van 2022? Let’s find out our big 5.

That’s cristal clear

Bij frames and Faces houden we van deze nieuwe kleur. De transparante of zoals wij hem noemen de ‘kristallen’ bril is erg gemakkelijk draagbaar. Deze montuur is in kunststof vervaardigd en past bij iedere huidtint en op elke outfit. Simpele kantoorlook? Check! Avondje uit? Dubbel check!
We zien hem dit najaar bij veel merken terugkomen zowel in optisch als in zonnebril. Waarom deze brillentrend ons zo enorm aanspreekt? Zowel dames als heren staan goed met deze kristallen kleur. Zag je de hoekige monturen van Marc Jacobs al? Of zijn jullie ook verliefd op Mehdi’s transparante zonnebril van Garrett Leight?

Stay sustainable!

Ooit al gehoord van bio acetaat of gerecycleerd metaal?
Milieuvriendelijke brillen zijn hot! Misschien niet de beste woordspeling  in dit geval maar, toch goed dat dit aangekaart word. In 2022 leggen steeds meer merken de nadruk op sustainable. Dick Moby bijvoorbeeld is ontstaan uit liefde voor de planeet. Twee vrienden die de wereld een betere plaats willen maken door enkel te werken met biologisch afbreekbare materialen voor hun brillenlijn. Van montuur tot de etuis tot het promo materiaal. Maar ook Komono schrapt sinds kort het vliegtuig en kiest steevast voor de boot! Laten we eerlijk zijn, milieuvriendelijke brillen zijn sexy. Neem nu deze vlindermontuur van Dick Moby? Zo stijlvol en zo eco!

I’m green da-ba-dee

Jullie zagen deze brillentrend waarschijnlijk al passeren op onze socials. Dè kleuren van dit najaar zijn blauw en groen. Semi-transparante monturen in deze 2 heerlijke topkleuren. Yes, je kan je nieuwe felgroene blazer nu ook combineren met een strakke groene montuur. Denimlover? Tja.. dan weet je dat je met een pastelblauwe of hoogblauwe montuur van Marc Jacobs of David Beckham wel goed zit. Blauw en groen zit dit najaar in de lift en we are ready to jump in! Hoekig of rond? Je vind ze terug in allerlei modellen. Ooit al een petroliumblauw vlindermodel geprobeerd?
Twijfels bij een groene bril op sterkte? Net wat too much? Misschien is een nieuwe zonnebril in één van deze twee kleuren méér je ding. Hier zie je Josfien onze nieuwste topper van Marc Jacobs dragen in het donkergroen.

Trendy combo

2022 stelt voor: De combo tussen acetaat en metaal. Voor de durvers? Nee hoor, deze stoere combinatie is perfect voor diegene die eens ‘iets anders zoeken’. De combo tussen deze 2 materialen zorgt voor een nieuwe dimensie in de montuur. Combinatiebrillen zijn trendy en vernieuwend. We zien ze dit jaar vooral terug bij David Beckham. Hij speelt met deze nieuwe combo en zet metalen veertjes tegenover stoere fronts in acetaat. Ook Gigi studios gaat mee met deze najaarstrend en zet combobrillen op de kaart. Hieronder zien we Flo met een gouden combi-montuur van Gigi. Wij zijn fan!

Bye Small, hello XL!

De tijd dat brillen enkel nog werden gedragen omdat ze functioneel waren ligt al een tijdje achter ons. We dragen allemaal het liefst een montuur die trendy en vernieuwend is. Herinner je nog de kleine brillen in de 90’s?  Dit najaar maken we komaf met veel te kleine frames en kiezen we resoluut  voor BIG. Grote monturen zorgen voor een hippe look die iets weg heeft van de brilmode uit de seventies. En hé… vintage is cool right? Grote statement brillen in rond of vierkant passen zowel voor dames als voor heren.
Kies ik dan voor metaal of kunststof? It’s up to you. XL brillen zijn stijlvol in beide materialen. Nog wat onzeker over de grote montuur? Ga dan voor een exemplaar in fijne metaal. Dit maakt de overgang van klein naar groot minder direct. Een echte durver? Kies dan voor deze oversized pastelblauwe Marc Jacobs zoals Ellen.