Top 3 brillentrends zomer 2020

13 March 2020

Dit seizoen mag het allemaal wat meer zijn. Frames met opvallende details, massieve sunnies én oversized, vierkante vormen. Enkel het kleurenpalet blijft ingetogen, met heel zachte en zomerse tinten. Ontdek nu de – volgens onze bescheiden mening 😉 – 3 must-try brillentrends voor zomer 2020.

1. Hoekige frames

Hoekige frames zijn al eventjes aan een opmars bezig. Zo spotten we heel wat vierkante, zeshoekige en achthoekige brillen en zonnebrillen, in zowel metaal als acetaat. Kijk maar naar de vierkante sunnies van Ross & Brown! Een ander voorbeeld is de Ray-Ban Square, die was er eerst als zonnebril, maar nu dus ook als optische bril.

De ontwerpers pakken het bovendien best groot aan. Een oversized zonnebril is dan ook een stijl die nooit vergaat. Drie redenen: je bent praktisch incognito, iedereen weet dat ze je met rust moeten laten én Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s-vibes zijn nooit mis.

PS wist je dat Frames and Faces de eindige winkel is waar je de brillen en zonnebrillen van Ross & Brown, ons nieuwste brillenmerk, vindt? Bye, bye copycats! 😉

2. Zacht kleurenpalet

We kunnen er niet omheen: deze zomer zijn nude tinten alom tegenwoordig. Beige, pastelroze, peachy… Handig, want deze neutrale kleuren kan je met zowat alles combineren!

Ga jij voor een clash tussen jouw stoere outfit en zacht frame? Kijk maar naar de perzikroze bril van Ross & Brown. Of ga je all the way voor een dromerige look? Een beetje zoals Lenna met haar sunnies van Kendall+Kylie.

3. Details make the design

Mag het een beetje meer zijn? Glitter, kleurrijke accenten, uitgesproken vormen en een opvallende afwerking. De ontwerpers zijn er niet vies van. Marc Jacobs strooit uitbundig met glitter & Kaleos kiest voor atypische vormen. Ook heel erg mooi is hun ronde zonnebril met prachtig facet geslepen zonneglas.

Fijne, metalen brillen blijven een vaste waarde, maar onder de zonnebrillen spotten we ook frames met ‘wat meer pak aan’.

Welke brillentrend is jouw favoriet? Of heb je’t moeilijk om er eentje uit te kiezen? 😉 Kom ze dan gewoon eens passen. De complimentjes – en misschien wel enkele jaloerse blikken – krijg je er gratis bij 😉

Tot snel!