Computerbril

Geniet van haarscherp zicht bij computerwerk met een beeldschermbril

Een computerbril op sterkte is de ideale keuze voor iedereen die heel wat werk verricht op middellange afstanden zoals op computer, maar ook een bril nodig heeft voor dichtbij. Zo’n bril met ‘office glazen’ noemen we daarom ook wel een computerbril, beeldschermbril of bureaubril.

Computerbril? Is een beelschermbril nodig voor jou?

Wat is een computerbril?

In tegenstelling tot een progressieve bril, is het bureauglas een degressief type brillenglas. Dat betekent dat we het glas van onder naar boven ‘opbouwen’. Onderaan het brillenglas bevindt zich de leessterkte. In functie van jouw gewenste werkafstand maken we het brillenglas bovenaan iets lichter van sterkte. Zo geniet je van een scherp zicht dichtbij, maar ook op je computerscherm of op werkafstanden tot 1,5 à 2 meter. Opgelet: je draagt deze bril niet om in de verte te kijken!

Jouw werkafstand is dus bepalend bij die berekening. Een schoonheidsspecialiste heeft normaal voldoende aan een werkruimte van anderhalve meter. Iemand die op kantoor klanten ontvangt, heeft baat bij een grotere werkruimte van een tweetal meter. Zo zie je die collega waarmee je in vergadering zit ook scherp. 😉

Computerbrillen met blauw licht filter

Wat is het voordeel van een beeldschermbril met een blue block filter? Wel, wie een hele dag op een computerscherm kijkt, krijgt heel wat blauw licht te verwerken. Een overmatige blootstelling aan blauw licht kan leiden tot digitale oogvermoeidheid. Veel voorkomende symptomen zijn hoofdpijn, wazig zicht, droge of branderige ogen. Een blauw licht filter bril remt de schadelijke piek aan hinderlijk, blauw licht af.

Bij de eerste generatie blue block brillen, lag er een speciale blauw-licht-filterende coating op het brillenglas. Dat leidde echter tot blauw-paarse reflecties. Toegegeven, niet altijd even mooi om te zien tijdens je online Zoom meeting.

De nieuwe ZEISS BlueGuard® brillenglazen beschikken over een innovatieve technologie die blauw licht filtert in de massa van het brillenglas. De glazen bieden zo een nóg betere bescherming tegen blauw licht.

Een leesbril versus een bureaubril

Een leesbril is ideaal voor gebruik op 40 cm, zoals bij het lezen van de krant of een boek. Draag je een leesbril tijdens computerwerk, dan heb je de neiging om dichter bij het scherm te gaan zitten. De sterkte van je leesbril is namelijk te zwaar voor die middellange afstand. Een verkeerde houding kan nek- en schouderklachten veroorzaken en is heel belastend voor de ogen.

Visueel comfort & een ontspannen houding

Met een computer- of werkbril neem je automatisch de juiste werkhouding aan. Een bril voor computerscherm biedt meer visueel comfort en draagt daarnaast bij aan een goede ergonomie.

Wil ook jij genieten van een ontspannend zicht op korte en middellange afstand? Twijfel je tussen een leesbril of computerbril? Maak vrijblijvend een afspraak & dan bekijken we samen wat jouw opties zijn.

Winkelwagen