Leesbrillen

Unieke leesbrillen voor dames en heren

Zijn de kleine lettertjes moeilijker leesbaar of zijn jouw armen niet lang genoeg meer? ? Dan wordt het waarschijnlijk tijd voor een leesbril. Leesbrillen bestaan in allerlei kleuren, vormen & prijzen. Belangrijk is dat je de juiste sterkte weet, hiervoor kan je een afspraak maken bij de oogarts of je ogen laten opmeten door ons team van gediplomeerde optometristen. 

Leesbril kopen? Leuke leesbrillen voor dames en heren

Leesbril kopen: waar op letten?

Er bestaan goedkope, voorgemaakte leesbrillen met een sterkte van +1.50 tot +3.00 dioptrie. Deze leesbrilletjes houden geen rekening met de exacte brilsterkte en ook niet met de positie van je ogen in de bril. In onze winkel kan je gerust eens snuisteren tussen die budgetproof leesbrillen. Denk maar aan een exemplaar om op je nachtkastje te leggen, of gewoon als reservebril. 

De meeste mensen hebben voor ieder oog een – zij het lichtjes – verschillende sterkte. Of misschien heb jij wel een voorschrift met een cilinderwaarde of astigmatisme. Dan koop je beter geen goedkope leesbril (online). Een leesbril op maat houdt namelijk wel rekening met de correcte sterkte, de centratie, een eventuele verdunning van de glazen… Je ervaart een beter zicht en maximaal comfort.

Een leesbril of een computerbril

Een leesbril draag je om dichtbij scherp te zien. Met een trendy leesbril ervaar je een helder zicht op een afstand van 30 à 40 cm. Een leesbril is dus niet geoptimaliseerd voor het kijken naar beeldschermen op de middellange afstand.

Draag je toch een leesbril tijdens computerwerk? Dan zal je waarschijnlijk automatisch dichter bij het scherm gaan zitten. Een slechte houding kan resulteren in rug- en nekklachten. Je kiest dan beter voor een aparte computer- of werkbril

Een bureaubril bevat bovenaan de sterkte voor computerwerk en vloeit geleidelijk aan over in de leessterkte onderaan het brillenglas. Dankzij zo’n office bril zie je scherp op een nabije afstand van 30 à 40 centimeter tot een tussenafstand van 1,5 à 2 meter. Afhankelijk van jouw beroepsactiviteit kunnen we deze afstand personaliseren. Zo zal een schoonheidsspecialiste die vooral kortbij werkt, een werkafstand van 0,30 tot 1 meter hanteren. Terwijl een bankmedewerker ook klanten of collega’s die de bureauruimte binnenkomen, wil herkennen. In dat geval houden we rekening met een grotere werkafstand tot 1,5 à 2 meter.

Opgelet: een computerbril draag je dus nooit om veraf te kijken. Verwar dit niet met een multifocaal brillenglas dat je de hele dag kan ophouden.

Hippe leesbrillen dames

Ontdek de leukste leesbrilletjes voor vrouwen in onze winkel. Kies je voor een oversized en trendy leesbril of toch liever een tijdloze, gouden leesbril? Alles is mogelijk, de tijd van smalle, rechthoekige frames is lang gepasseerd! ? 

Wij helpen je graag een mooi exemplaar uitkiezen. Bij de keuze van de bril is het onder meer belangrijk dat de montuur goed past op de neus en het frame mooi parallel loopt met de wenkbrauwen. 

Liever helemaal geen bril? Misschien zijn multifocale contactlenzen dan iets voor jou? Met deze lenzen zie je scherp veraf en nabij.

Moderne leesbril heren

Ook voor mannen ontdek je bij Frames and Faces een uitgebreid aanbod mooie leesbrillen. Net zoals bij de dames kan je in het geval van een leesbril op maat, uit ons volledig assortiment monturen kiezen. Droom je al langer van een ronde leesbril of is een stoere leesbril meer je ding? Je ontdekt ze allemaal in de winkel.

Kan je niet kiezen tussen twee verschillende stijlen? Wil je graag een leesbril voor thuis en eentje voor op het werk? Bij aankoop van een tweede paar glazen, krijg je bovendien 50% korting op de glazen. Deze actie geldt tot een jaar na aankoop van je eerste paar glazen.

 

Winkelwagen