Unifocale lenzen

Ontdek het comfort van unifocale lenzen

Een unifocale lens corrigeert jouw zicht op één specifieke afstand. Doorgaans draagt iemand unifocale contactlenzen om zijn of haar vertezicht te verbeteren. Een multifocale lens daarentegen, bevat meerdere sterktes en corrigeert het zicht op alle afstanden: ver, tussen en nabij. 

Enkele voorbeelden van unifocale lenzen zijn de Air Optix Hydraglyde maandlenzen, de Dailies Total1 daglenzen of MyDay daglenzen.

Unifocale lenzen kopen? Alle info & advies op maat

Een unifocale daglens of een unifocale maandlens?

Inderdaad, unifocale contactlenzen zijn zowel verkrijgbaar als daglens of als maandlens. Wanneer je slechts occasioneel lenzen draagt, zijn daglenzen de goedkoopste lenzen én ook de makkelijkste oplossing = win-win!

Draag je jouw contactlenzen bijna dagelijks? Dan raden wij zachte maandlenzen aan in plaats van daglenzen. Waarom? Als je jouw contactlenzen gemiddeld 5 op 7 dagen draagt, komen maandlenzen een pak voordeliger uit.

Unifocale lenzen voor astigmatisme

Heb je een brilsterkte met cilinder? Dan spreken we van astigmatisme. Een voorbeeld van zo’n voorschrift is: sfr -1.00, cil -0.75 en as 180°. Vanaf een cilinderwaarde van 0.75 dioptrie kom je in aanmerking voor torische contactlenzen.

Deze lenzen zullen jou een beter zicht garanderen, omdat ze nauwer aansluiten bij je sterkte.

Winkelwagen