Maandlenzen

Maandlenzen - Frames and Faces deinze

Draag je jouw contactlenzen bijna dagelijks? Dan raden wij maandlenzen aan in plaats van daglenzen. Why? Als je gemiddeld 5/7 contactlenzen draagt, zijn maandlenzen interessanter voor je portemonnee. Ook Mother Nature zal je dankbaar zijn aangezien je maar 1 keer in de maand een lens in de vuilnisbak gooit.

Maandlenzen in een notendop

Daglenzen zijn aangenaam om af en toe eens zonder bril op jouw neus rond te lopen, maar ben je fan om voornamelijk zonder bril door het leven te gaan? Waarom dan geen maandlenzen?

Zoals de naam al verklapt, is er een verschil in draagtijd. Een daglens gooi je dezelfde dag nog weg, terwijl een maandlens voor één maand goed blijft. Let wel op: we spreken over één kalendermaand en niet over een maand draagtijd. Beslis je om enkele dagen zonder jouw maandlenzen rond te lopen, dan blijft de ‘vervaldag’ van de lens dezelfde. Je kunt nooit een maand overschrijden, zelfs niet wanneer je ze niet elke dag gedragen hebt.

Keeping it clean

Aangezien je deze niet meteen weggooit, moet je de lenzen onderhouden. Een contactlens heeft steeds nood aan bevochtiging. Wanneer je ze uitneemt (voor het slapengaan), vul je de lenzenhouder op met lenzenvloeistof. Deze vloeistof reinigt de lens tijdens de nacht en de volgende ochtend ben je ‘ready to go’. Gebruik nooit kraantjeswater of andere vloeistoffen om de lenzen te reinigen, bewaren of in te zetten. Gebruik elke dag vers product, want je wast je toch ook niet in een vuil bad? 😉 Foutief gebruik van vloeistoffen kan nadelige gevolgen hebben voor de ogen. Er bestaan verschillende soorten vloeistof, ook hiervoor kan je bij ons op persoonlijk advies rekenen.

Ps: Gun jouw ogen de nodige rust door af te wisselen met een bril wanneer je eenmaal thuis bent. Heb je alleen maar een oud exemplaar waarmee je absoluut niet durft buiten te komen? No worries, wij hebben heel wat frames waarmee je wel wilt gespot worden.

Heb je interesse? Maak dan zeker een afspraak online! Of stuur een berichtje voor wat meer info.