Maandlenzen

Wat zijn maandlenzen?

Draag je jouw contactlenzen bijna dagelijks? Dan raden wij zachte maandlenzen aan in plaats van daglenzen. Waarom? Als je jouw contactlenzen gemiddeld 5 op 7 dagen draagt, komen maandlenzen een pak voordeliger uit.

Daglenzen zijn een perfect alternatief voor wie af en toe eens zonder een bril wil. Tijdens het sporten, een avondje uit of op reis bijvoorbeeld. Wil jij het liefst zonder een bril door het leven te gaan? Probeer dan eens maandlenzen. Zoals de naam verklapt, draag je een maandlens gedurende één maand. 

Let wel op: we spreken over één kalendermaand en niet over een maand draagtijd. Beslis je om enkele dagen jouw maandlenzen niet in te brengen, dan blijft de ‘vervaldag’ van de lens dezelfde. Je kunt nooit een maand overschrijden, zelfs niet wanneer je de contactlenzen niet elke dag gedragen hebt.

Maandlenzen kopen? Alle info en advies op maat

Multifocale maandlenzen en torische maandlenzen

Er bestaan veel verschillende soorten maandlenzen. Je hebt enerzijds unifocale maandlenzen, die jouw bijziendheid of verziendheid corrigeren. Daarnaast bestaan er torische maandlenzen voor klanten met astigmatisme.

Wist-je-dat… multifocale maandlenzen het zicht voor zowel veraf als nabij verbeteren? Er zijn dus heel wat mogelijkheden, waardoor er voor zo goed als iedereen een geschikte lens bestaat.

Onderhoud van maandlenzen

Aangezien je maandlenzen niet meteen weggooit, moet je de lenzen onderhouden. Wanneer je de contactlenzen uitneemt, bij thuiskomst of voor het slapengaan, vul je de bijgeleverde lenzenhouder met all-in-one lenzenvloeistof. De lenzen reinigen de hele nacht. Hierdoor start je de volgende dag met een schoon paar maandlenzen. Ook wanneer je de maandlenzen niet draagt, moet je het contactlensproduct verversen.

Gebruik nooit kraantjeswater of andere vloeistoffen om de lenzen te reinigen of te bewaren. Ontdek meer over de verschillende soorten lenzenvloeistof of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Wanneer kiezen voor weeklenzen?

Eiwitten en vetten uit de traanfilm, maar evengoed stof en vuiltjes, verontreinigen het materiaal van de maandlens. Daarom is het belangrijk het dagelijkse lensonderhoud goed op te volgen. Heb je toch last van discomfort of droogteklachten met je maandlenzen? Dan kan je weeklenzen proberen.

Een weeklens draag je gedurende één of twee weken. Dankzij de hoge zuurstofdoorlatendheid en het ultradunne materiaal zijn weeklenzen nog net iets comfortabeler. Net zoals bij een maandlens, reinig je ze aan het einde van de dag.

Een gekende tweewekelijkse lens is bijvoorbeeld de Acuvue Oasys (for Astigmatism) contactlens van Johnson & Johnson. Een 6-maandenpakket tweeweekslenzen bestaat uit 12 lenzen, terwijl een standaard pakket maandlenzen uit 6 lenzen bestaan.

Prijs maandlenzen

Maandlenzen zijn goedkoper dan daglenzen. Voor een 6-pack maandlenzen betaal je gemiddeld 45 euro. Voor multifocale of torische maandlenzen voor astigmatisme betaal je iets meer aangezien het design – en dus ook de productie – een stuk complexer is. 

Draag je slechts 1 à 2 keer per week lenzen, dan zullen daglenzen voor jou de beste optie zijn. Draag je momenteel maandlenzen, maar wil je tijdens je vakantie of festival genieten van het gemak van daglenzen? Dat kan natuurlijk ook. 

Wanneer je bij ons langskomt voor een contactlensaanpassing luisteren we steeds naar jouw verwachtingen. Samen bepalen we de meest geschikte lens: zowel qua design als qua draagtijd.

Zachte maandlenzen online bestellen

Maandlenzen bestellen is enorm eenvoudig. Je kan dit telefonisch doen, per mail of je bent uiteraard ook van harte welkom in de winkel!

Maandlenzen kopen? Alle info en advies op maat
Winkelwagen