Zonnebril op sterkte

Een perfect zicht met een zonnebril op sterkte

Geniet ook bij felle zon van optimaal zicht met een trendy zonnebril op sterkte. Samen zoeken we naar de perfect passende montuur en kiezen we de meest geschikte zonneglazen op sterkte. Alles start met jouw brilsterkte. Heb je geen voorschrift van de oogarts? Dan voert een van onze gediplomeerde opticiens een oogmeting uit.

Wist-je-dat… een oogmeting steeds gratis is bij aankoop van een (zonne)bril op sterkte.

Zonnebril op sterkte - steeds perfect zicht bij zonnig weer

Een unifocale of multifocale zonnebril op sterkte?

Heb je een zonnebril nodig om goed ver te zien én om te lezen? Dan raden we jou een multifocale zonnebril aan. Zeker wanneer je reeds een multifocale bril draagt, is dit de beste keuze. Zo kan je vlot wisselen tussen je bril en zonnebril. Je gps, de menukaart, een boek, de verkeersborden… Met een multifocale zonnebril zie je scherp op alle afstanden! Een unifocale zonnebril draag je wanneer je enkel moeite hebt bij het scherp zien veraf. 

Heb je een hogere correctie, dan heb je misschien wel baat bij verdunde zonneglazen op sterkte. Op die manier kunnen we de rand- of middendikte van de glazen beperken, wat zorgt voor een mooier esthetisch resultaat. In dat geval kies je beter ook geen al te fijne montuur, maar een zonnebril met een breder kader.

Kies zelf de kleur van jouw zonneglazen

Naast het design van het brillenglas, kan je zelf bepalen welke kleur van het zonneglas je in jouw zonnebril op sterkte wenst. De populairste glastinten zijn bruin, zwart, grijs of groen. Weet je niet welke kleur te kiezen? 

Meestal raden we aan om de originele glastint van de zonnebril over te nemen. Zo blijf je trouw aan het originele design. Heb je liever een donkerdere tint of een ander kleurtje?  In de winkel beschikken we over een uitgebreid gamma aan staalglazen. Kijk er gerust eens door en beslis dan bij welke kleur je ‘t beste gevoel hebt. Sommige mensen kijken nu eenmaal liever door een warm bruin zonneglas, dan door een koele grijstint.

Een dégradé zonnebril op sterkte

Daarnaast kan je nog kiezen voor een glastint met spiegel-effect of een dégradé zonneglas. Wie houdt van een speelse eyecatcher, kan z’n zonnebril net dat tikkeltje gewaagder maken door voor spiegelglazen te kiezen. Er zijn heel wat leuke kleuren zoals groen, blauw, rood, maar ook zachtere tinten als brons, goud of zilver. 

Heb je een vrij lichte huid en vind je een unicolor zonnebril wat te streng ogen? Probeer dan eens een zonnebril met dégradé glazen. Zo’n zonnebril heeft glazen met een geleidelijke kleurovergang of zogenaamde ‘gradient’. Het glas kleurt lichter naar onder toe of gaat over in een andere kleur. Of deze zonneglazen nog steeds een goede bescherming bieden? Ja hoor, niet de kleur, maar de kwaliteit van het glas is bepalend bij de uv-bescherming. Een donkere zonnebril zal wel beter beschermen tegen verblinding door de felle zon.

Een dégradé zonnebril op sterkte is ook heel handig voor de boekenwurmen onder ons. Dit omdat de leeszone onder het glas net wat lichter is. We geven je graag persoonlijk advies bij de juiste glaskeuze.

Een gepolariseerde zonnebril op sterkte

Misschien hoorde je al eens over gepolariseerde glazen? Gepolariseerde zonneglazen verminderen weerkaatsingen op een nat wegdek, in de sneeuw en op het water. Een gepolariseerde zonnebril is een ideale keuze voor zeilers, skiërs, maar ook voor vertegenwoordigers of chauffeurs die heel wat uren onderweg zijn.

Merken als Komono, Ray-Ban of Etnia Barcelona hebben altijd wel enkele leuke, gepolariseerde zonnebrillen. Kies je voor een gepolariseerde zonnebril op sterkte? Dat kan zeker ook!

Waarom een zonnebril in de winter belangrijk is

Een zonnebril is niet alleen een fashion item, het beschermt de ogen ook tegen de schadelijke effecten van de uv-straling. Uit onderzoek blijkt dat langdurige en onbeschermde blootstelling aan de zon, oogaandoeningen zoals cataract en maculadegeneratie veroorzaakt. 

Wie dacht dat een zonnebril enkel nut heeft in de zomer, think again. Ook in de winter kan het uv-licht, afkomstig van de zon, schadelijk zijn. Denk maar aan weerkaatsing van het zonlicht op sneeuw, natte rijbanen of gladde oppervlaktes. Doordat de zon ‘s winters lager bij de aarde staat, leiden de felle reflecties tot verblinding wanneer je met de wagen of je trouwe tweewieler op weg bent. Zo ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties die nochtans gemakkelijk verholpen kunnen worden.De maanden november tot maart zijn daarbij het gevaarlijkst. In de zomer reflecteert de groene omgeving zo’n 6% van het licht. Bij sneeuw stijgt dit percentage naar zo’n 95%. Staat er binnenkort een skitrip op de agenda? Draag dan altijd een beschermende ski- of zonnebril!

Wat kost een zonnebril op sterkte?

Bij Frames and Faces scoor je al een frame vanaf zo’n €129. De prijs van jouw zonnebril op sterkte hangt af van verschillende factoren zoals de brilsterkte, de kleur, extra opties zoals een verdunning of polarisatiefilter. 

Maar er is goed nieuws… bij Frames and Faces geniet je het hele jaar van de zonneglasactie. Je krijgt namelijk 50% korting op jouw zonneglazen op sterkte, ongeacht de kleur of sterkte. Een multifocale zonnebril op sterkte? De glazen van een bestaande zonnebril vervangen? Ook dan geniet je van deze actie!

Winkelwagen