Multifocale zonnebril

Wat is een multifocale zonnebril?

Met een multifocale zonnebril kan je op elke afstand scherp en helder zien. Net zoals een multifocale bril is een bril met multifocale zonneglazen een allround oplossing. 

Vanaf 40 à 50 jaar vermindert de elasticiteit van onze ooglens. Je oogspieren verliezen geleidelijk aan veerkracht, waardoor de ogen moeite hebben met het scherpstellen op nabijgelegen voorwerpen. Draag je momenteel een vertebril, maar houd je jouw smartphone de laatste maanden wat verder om alles scherp te zien? Of misschien draag je nog geen bril, maar krijg je toch wat last bij het lezen van de kleine lettertjes… Dan kan een multifocale zonnebril hulp bieden!

Multifocale zonnebril? Advies op maat, groot aanbod

Hoe werkt een multifocale zonnebril? 

Een multifocaal glas is opgebouwd van boven naar onder, vandaar ook de naam progressieve zonnebril. Bovenaan het glas bevindt zich de vertesterkte. Die sterkte loopt geleidelijk aan over naar je leessterkte, onderaan het glas. Tussenin zit de sterkte voor middellange afstand, voor je computer of dashboard bijvoorbeeld. 

Kijk je recht voor jou dan zie je alles in de verte scherp. Richt je de ogen naar een lager deel in het glas, zullen de tussenafstanden duidelijker worden. Bij het kijken door het onderste gedeelte van de glazen, zie je scherp nabij. Deze opbouw is erg logisch en gebaseerd op hoe we in normale omstandigheden kijken. Probeer maar eens een boek te lezen, je slaat automatisch je ogen neer. 

Een multifocale zonnebril kan je voor gelijk welke activiteit gebruiken. Stel, je geniet van een koffie op een zonnig terras. Dan kan je zowel de menukaart lezen, je gezelschap scherp zien én genieten van de mooie omgeving. Handig toch!

Een multifocale zonnebril voor elk budget

De kostprijs van een multifocale zonnebril wordt vooral bepaald door het design van de glazen. Kies je voor een geïndividualiseerd zonneglas van een premium fabrikant als ZEISS, dan zullen jouw glazen duurder zijn. 

Hoe meer het ontwerp van een multifocaal brillenglas rekening houdt met persoonlijke parameters zoals de inclinatie of doorbuiging, des te comfortabeler en ontspannen het zicht. Heb je al een multifocale bril? Dan raden we aan om in jouw zonnebril een identiek of gelijkwaardig glasdesign te nemen. Heb je een hoge brilsterkte dan moeten de glazen verdund worden. Ook dat brengt een meerkost met zich mee. 

Bij Frames and Faces vind je zeker ook kwalitatieve en betaalbare multifocale zonnebrillen. Kom langs in de winkel, dan overlopen we samen jouw opties en de kostprijs van de verschillende soorten multifocale zonneglazen.

Welke soorten multifocale zonneglazen bestaan er?

Zoals hierboven vermeld bestaan er verschillende multifocale glasdesigns. Naast de keuze van het type glas, kan je ook de kleur van jouw zonneglazen bepalen.

Er bestaan oneindig veel verschillende kleuren: van unicolor tinten als zwart, grijs, bruin, groen, tot dégradé zonneglas of flashy spiegelglazen. Twijfel je over de mooiste kleur? Zelf houden we ervan om trouw te blijven aan het originele design, door de oorspronkelijk kleur van de glazen over te nemen. Vind je die glazen net wat te licht, dan kies je voor een donkerdere tint. Houd je van een instant Summer feeling bij het opzetten van je sunnies? Dan zal je een warm, bruin zonneglas misschien wel aangenamer vinden om door te kijken.

In de winkel hebben we een ruime keuze aan demoglazen. Samen bekijken we wat de mooiste opties zijn in combinatie met jouw gekozen montuur.

Een meekleurende zonnebril op sterkte

Liever een bril en zonnebril in één? Dat kan met meekleurende glazen, ook wel fotochromatische zonneglazen genoemd.

Wil je een multifocale zonnebril met gepolariseerde zonneglazen? Een gepolariseerde zonnebril filtert hinderlijke reflecties van zonlicht op o.a. water, gras, sneeuw, een nat wegdek… Ga je al eens golfen of komt die jaarlijkse skivakantie eraan? Investeer dan in een gepolariseerde zonnebril. Je ervaart een rustiger en comfortabeler zicht. 

Aanbiedingen multifocale zonnebrillen

Bij Frames and Faces gaan we voor betaalbare brillen voor onbetaalbare gezichten! Bij aankoop van een multifocale zonnebril geniet je het hele jaar door van 50% korting op je zonneglazen. Deze actie geldt ook bij het vervangen van de zonneglazen in een bestaande zonnebril. Maar een nieuw frame is natuurlijk zoveel leuker! ?Wil je op de hoogte blijven van al onze acties? Volg Frames and Faces op Instagram en ontdek als eerste onze nieuwste collecties én acties.

Winkelwagen