Multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn de ideale oplossing voor wie nood heeft aan een leesondersteuning (vaak vanaf de leeftijd van 40). Deze lenzen werken voor meerdere afstanden waardoor het verte-, tussen-, en nabijzicht verbeterd worden. Zo ben je verlost van dat leesbrilletje! Houd er wel rekening mee, dat overstappen naar multifocale contactlenzen een gewenningsperiode vraagt.

Ook hier kun je zelf beslissen over de draagtijd van de contactlenzen. Een daglens en een maandlens zijn mogelijk net zoals een weeklens die je, zoals je wel kunt raden, een week draagt.

Tips and tricks

Belangrijk bij deze lenzen is het gebruik van veel licht wanneer je nabij scherp wenst te zien. Multifocale lenzen zijn voorzien van een intern systeem met verschillende sterktezones dat gebaseerd is op de pupilgrootte. Bij veel licht verkleint de pupil en zal je goed nabij kunnen zien. Bij minder licht vergroot de pupil opnieuw en zal je beter in de verte kunnen kijken.

Wil je graag multifocale contactlenzen testen? Maak dan zeker je afspraak, dit kan zowel online als telefonisch. Nog nooit lenzen geprobeerd? Ook het insteken oefenen we met jou.

Multifocale lenzen ● Optiek Frames and Faces Deinze