Torische lenzen

Torische lenzen - Frames and Faces Deinze

Heb je astigmatisme? Dan is de kans groot dat je scherper ziet met een torische lenzen. Dit type lens bestaat zowel in maand-, als in daglenzen. Geen idee waar we het over hebben? We leggen het je stap per stap uit 😉

Wat, wanneer & voor wie

Wanneer je een torische contactlens moet dragen, wijst dit op astigmatisme. Een astigmatisch oog heeft in twee richtingen een andere sterkte. Denk maar aan een rugbybal. Deze is niet perfect rond en heeft meerdere krommingen. Hetzelfde is mogelijk voor jouw oog. Dit is, echter, niets om je zorgen over te maken want dit komt heel vaak voor.

Afhankelijk van de correctie die je nodig hebt, kan een torische lens aangewezen zijn. Dit is dus een contactlens met een cilindrische sterkte in verwerkt. We bekijken samen met jou of je al dan niet een torische lens nodig hebt.

Weetje: de sterktes van de contactlenzen kunnen afwijken van de correctie in brillenglazen. Simpelweg door het gebrek aan afstand van het oog tot het correctiemiddel. Een lens wordt aangebracht op het hoornvlies (het doorzichtige deel van jouw oog) terwijl een bril een beetje verder op jouw neus rust.

Een torische lens zegt nog niks over de draagtijd van de contactlens. Naargelang jouw wensen kun je opteren voor een daglens of een maandlens.

Torische lenzen ● Alle info ● Frames and Faces Deinze