Torische lenzen

Wat zijn torische lenzen?

Een torische lens wijst op een correctie voor astigmatisme. Astigmatisme is een onschuldige en vaak voorkomende afwijking die invloed heeft op de beeldvorming op het netvlies. Wanneer het oog niet perfect rond is, meten we verschillende krommingen of sterktes op de horizontale en verticale as van jouw ogen. Het oog heeft eerder de vorm van een rugbybal. Het beeld wordt in de ene as sterker gebroken dan in de andere as. Daardoor ontstaat een ietwat dubbel beeld op je netvlies.

Met behulp van torische lenzen vormt er zich opnieuw een scherp beeld op jouw netvlies. Zo’n lens voor astigmatisme bevat namelijk ‘gewichtjes’ die de lens op een juiste manier stabiliseren, waardoor de beide sterktes op de juiste as zitten. Let maar eens op de verkeersborden of de lettertjes op je beeldscherm. Deze zullen nu veel duidelijker zijn!

Torische lenzen - contactlenzen met cilinder: info & advies

Kies je voor een torische daglens of een maandlens voor astigmatisme?

Er bestaan torische daglenzen, net als torische maandlenzen. Heb je nood aan een correctie voor astigmatisme én een correctie voor nabij? Dan is de keuze wat beperkter. Momenteel bestaan er enkel multifocale maandlenzen voor astigmatisme en jammer genoeg nog geen daglenzen. Voorbeelden zijn de Biofinity Toric Multifocal maandlens of de Ultra Multifocal for Astigmatism maandlens.

In de winkel overlopen we samen de mogelijkheden. 

Wat kosten torische lenzen?

Voor een doosje met 30 torische daglenzen betaal je gemiddeld €35. Met zo’n pakket kan je dus 30 dagen of 1 maand lenzen dragen. Koop je een groter volume dan komt dit steeds voordeliger uit.

Voor een 6-maanden pakket torische maandlenzen betaal je gemiddeld €65. Samen met jou zoeken we het type contactlenzen dat het best aan jouw verwachtingen voldoet én past binnen je budget.

Torische lenzen kopen

Heb je al een bril voor astigmatisme, maar wil je ook eens torische lenzen proberen? Aan de hand van het voorschrift van de oogarts of een oogmeting in de winkel bepalen we de sterkte van jouw torische contactlenzen. Je krijgt een setje proeflenzen mee die je thuis kan uitproberen. Probeer je voor het eerst lenzen? Dan tonen we jou uiteraard hoe je lenzen in steekt en uithaalt.

Nadien kom je op een controle waarbij we jouw visus, de passing van de lenzen en het comfort inspecteren. In het geval van torische lenzen is die controle extra belangrijk. De lens moet namelijk op een juiste manier stabiliseren. Indien nodig, voeren we nog enkele aanpassingen uit. 

Wens je jouw torische lenzen aan te kopen of bij te bestellen? Dat kan telefonisch, per mail of via het onderstaande bestelformulier. 

Winkelwagen