Zachte lenzen

Wat zijn zachte lenzen?

Zachte contactlenzen zijn gemaakt uit een flexibel polymeer-materiaal. Het grootste deel van de lenzendragers gebruikt zachte lenzen. Een klein deel van de bevolking draagt harde lenzen, bijvoorbeeld iemand met een afwijkende kromming of een heel hoge sterkte. De meeste mensen kunnen echter geholpen worden met zachte lenzen.

Zachte lenzen iets voor jou? Alle info & advies

Ervaar het comfort van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn opgebouwd uit een zacht, zuurstofdoorlaatbaar materiaal. Het materiaal veroorzaakt minder wrijving dan een harde lens en vormt zich naar de kromming van jouw oogbol. Op die manier voelen zachte contactlenzen uiterst comfortabel aan. Tegenwoordig zijn de meeste zachte lenzen gemaakt van silicone hydrogel. Maar contactlensfabrikanten blijven verder zoeken naar technologieën om het draagcomfort nog meer te optimaliseren.

Een zachte contactlens is wat groter dan een harde lens. De rand van de lenzen rust op het witte deel van de oogbol, het bindvlies of de conjunctiva. 

Heb je snel last van droge en/of gevoelige ogen? Probeer dan eens zachte contactlenzen. Geraken jouw lenzen snel bevuild? Dan raden we zachte daglenzen aan.

Zachte daglenzen of zachte maandlenzen?

De term ‘zachte lenzen’ verwijst dan wel naar het materiaal, maar zegt niks over de draagtijd. Zo bestaan er zachte daglenzen, zachte weeklenzen en zachte maandlenzen. De draagtijd is afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen.

Daarnaast bestaan er ook heel wat verschillende sterktes binnen het aanbod zachte lenzen. Denk maar aan zachte lenzen met cilinder of multifocale, zachte lenzen. Het prijskaartje van jouw lenzen is afhankelijk van de sterkte en de draagtijd van de contactlenzen. Samen bekijken we welke daglenzen het best bij jou passen!

Onderhoud zachte contactlenzen

Wanneer je zachte maandlenzen draagt, moet je deze elke dag na gebruik reinigen en bewaren in contactlensvloeistof. Zachte daglenzen daarentegen, kan je na gebruik gewoon weggooien. Een daglens is zo de ideale keuze wanneer je op vakantie gaat, tijdens het sporten of een avondje uit. 

Let op: gebruik steeds de vloeistoffen die gemaakt zijn om in contact te komen met zachte contactlenzen. Verwissel geen vloeistof voor harde lenzen met die van de zachte en gebruik ook geen andere liquide stoffen. Breng nooit jouw lenzen in contact met, bijvoorbeeld, kraantjeswater om ernstige infecties te vermijden.

Zachte contactlenzen kopen

Wil je een eerste keer zachte lenzen proberen of wil je overstappen naar een ander type zachte lens? Maak online jouw afspraak voor een contactlensaanpassing. In de winkel controleren we de passing en de visus met je bestaande lenzen. Vervolgens voeren we een nieuwe oogmeting uit. Zo kunnen we de nieuwe lenzensterkte berekenen. Samen bepalen we vervolgens het meest aangeraden type lens. Wordt het een daglens voor occasioneel gebruik of toch een maandlens?

Probeer je voor het eerst lenzen? Dan leggen we jou stap voor stap alles uit. Nadien ga je zelf aan de slag met het meegekregen proefpakket.

Wens je jouw zachte lenzen bij te bestellen? Dat kan telefonisch, per mail of via het onderstaande bestelformulier. 

Winkelwagen