Contactlensproducten

De beste reinigingsproducten voor jouw contactlenzen

Alle contactlenzen, behalve daglenzen, hebben dagelijks onderhoud nodig. Daarbij is het belangrijk om te weten dat er verschillende reinigingsproducten bestaan.

Contactlensproducten kopen? Dat kan online of in de winkel

Een all-in-one lenzenvloeistof

De meeste klanten werken met een all-in-one lenzenvloeistof of een peroxidesysteem. Een all-in-one vloeistof is een multifunctionele lenzenvloeistof om de lenzen te reinigen, te bewaren en in te zetten. Bij het uithalen bewaar je de maandlenzen in hun houder, gevuld met lenzenvloeistof. Daar kunnen ze een complete nacht in reinigen. 

‘s Ochtends steek je de propere lenzen in, spoel je de lenzenhouder uit & laat je deze open drogen.

Intense reiniging met een peroxidesysteem

Heb je sneller last van een troebel zicht of bemerk je witte aanslag op de lenzen? Misschien is een peroxidesysteem dan wat voor jou. Een peroxide vloeistof zorgt voor een intense reiniging van de lenzen. Het doodt bacteriën, maakt vuil los en verwijdert de afzetting van eiwit. 

Hiervoor plaats je de lenzen in een houder met bruistablet. Je vult de houder tot aan de markering met de vloeistof. Vervolgens vindt een dieptereiniging van de lenzen plaats.

Opgelet! Door de intense reiniging moeten de lenzen al snel 6 uur in de oplossing blijven liggen, voordat je ze kan insteken. De vloeistof moet namelijk eerst neutraliseren. Wens je de lenzen nadien nog eens te spoelen? Gebruik dan geen peroxide vloeistof, maar een alles-in-één vloeistof.

Lees aandachtig de bijsluiter van jouw lenzenvloeistof.

Winkelwagen