Proeflenzen

Een eerste keer lenzen proberen

Heb je altijd al eens contactlenzen willen proberen, maar weet je niet goed waar te starten? Bij Frames and Faces weten we er weg mee. Om te beginnen luisteren we naar jouw verwachtingen. Hoe vaak wil je de lenzen dragen? Weet je dat maandlenzen ook een dagelijkse reiniging vereisen?

Wens je lenzen te dragen tijdens het sporten of een avondje uit, kies dan voor daglenzen voor sporadisch gebruik. Na het dragen gooi je deze lenzen gewoon weg. Je hebt dus geen gedoe met onderhoud en contactlensvloeistoffen.

Proeflenzen? Ontdek welke lenzen jou best liggen

De sterkte van jouw contactlenzen

Vervolgens voeren we een oogmeting uit, mocht je geen voorschrift van de oogarts hebben. Op basis van dat resultaat kunnen we de sterkte van jouw contactlenzen bepalen. 

Vind je het wat vreemd dat de sterkte van jouw lenzen niet exact overeenstemt met die van je bril? Dat valt te verklaren door het verschil in afstand. Contactlenzen rusten op het hoornvlies, terwijl een bril verder op de neus staat.

Zelf aan de slag met proeflenzen

Zodra we de beste lens en de juiste sterkte bepaald hebben, krijg je van ons een proefsetje contactlenzen. Ben je een echte newbie als het over contactlenzen gaat? Geen paniek! We overlopen stap voor stap hoe je een lens moet insteken en uithalen, in vaktermen ook wel ‘manipulatie’ genoemd.

Nadien ga je zelf aan de slag. Je test de proeflenzen enkele dagen uit en komt een weekje later opnieuw langs voor een contactlenscontrole. Tijdens die controle informeren we naar jouw bevindingen. Hoe is het comfort met de lenzen? Kan je de lenzen vlot insteken en uithalen? Zijn er nog vragen omtrent de reiniging van jouw maandlenzen? 

Met de biomicroscoop controleren we de beweging van de contactlens op het oog, checken we de bevochtiging en de algemene toestand van de ogen. Heb je nog vragen of twijfels? Tijdens deze proefsessie en de daaropvolgende controles bieden we graag een antwoord op al jouw vragen. 

Probeer gratis lenzen

Voor een eerste unifocale contactlensaanpassing wordt €30 aangerekend. In het geval van multifocale lenzen is dat €60. In die prijs zijn het vooronderzoek, eventuele instructies voor de manipulatie, alle proeflenzen en controles inbegrepen. 

Wist-je-dat… je bij aankoop van een (zonne)bril, steeds gratis contactlenzen mag proberen!

Maak online jouw afspraak voor een opstart van lenzen of een lenscontrole.

Winkelwagen