Brillen voor mannen

Brilmonturen voor stijlvolle heren en stoere mannen

Op zoek naar een nieuwe herenbril die zowel uniek, kwalitatief als betaalbaar is? Dan ben je bij Frames and Faces aan het juiste adres! Wij bieden brilmonturen voor heren van merken als Komono, Ross and Brown, Marc Jacobs… aan vanaf €129. Ook David Beckham Eyewear behoort tot onze reeks design brillen voor heren. 

We hebben voor iedere klant wat wils: van massieve monturen, naar een ronde bril voor heren tot vrolijke, kleurrijke frames met ‘een hoekske af’. 

Welke brilmontuur voor heren past bij jouw gezicht?

Een bril is – naast een visueel hulpmiddel – een uiterst persoonlijk accessoire. Daarom willen we dat iedereen perfect geholpen wordt bij de keuze van hun nieuwe bril. Samen zoeken we naar de montuur die best bij je past: we houden rekening met je brilsterkte, je persoonlijke stijl, de vorm van je gezicht en natuurlijk ook je wensen en budget.

Misschien heb je al eens op Instagram gesnuisterd en ben je wat overdonderd door de vele keuze?  

We verklappen je alvast wat vuistregels om de perfect passende bril te vinden:

  • Heb je een hoge sterkte? Kies dan voor een montuur met een bredere rand, waarin we de dikte van jouw brillenglazen kunnen camoufleren. Dat kan een mannenbril in acetaat zijn, maar evengoed een bril uit metaal met een dikkere rand in profiel. In de collectie van Kaleos zit vast en zeker een voorbeeld. Merken als Komono of Gigi Studios beschikken bovendien over herenbrillen die metaal en acetaat combineren. Zo heb je toch de uitstraling van een fijne montuur, maar de nodige randdikte voor een optimaal esthetisch resultaat.
  • Op nummer twee staat je eigen stijl en persoonlijkheid. Een bril is tegenwoordig meer dan een visueel hulpmiddel. Een bril is een echt modestatement! (Al is dat haarscherp zicht toch maar mooi meegenomen.) Ben jij helemaal into de massieve brillenlook? Houd je van felle kleuren? Of ben je fan van retro brillen voor mannen, terwijl je vrienden eerder die moderne transparante montuur zouden kiezen? Doe wat goed voelt, jij moet ‘em tenslotte dragen. ?
  • De grootte van je gezicht speelt ook een belangrijke rol. Hoe weet je of een bril te klein is? Waarschijnlijk drukken de veren dan op de slapen van je hoofd. Het lijkt precies of je bril wat open staat. Een te grote bril herken je dan weer aan de (te) grote glasbreedte tussen de ogen en de buiten- of onderrand van het montuur. Je ogen dienen zo centraal mogelijk  in de montuur te staan.
  • Daarnaast mag de bril niet duwen op je wangen. Let er ook op dat je wenkbrauwen niet volledig in je montuur zitten. Dat zijn heel wat aandachtspunten hé? Gelukkig zijn wij er om te helpen!
  • Tot slot houden we rekening met eventuele allergieën. Heb je een zeer gevoelige huid? Dan is een herenbril uit titanium de go-to keuze. Er bestaan gekleurde, zilveren en gouden titanium brillen voor heren. Daarnaast kan een bril uit acetaat een perfect alternatief bieden voor klanten met een nikkel- of metaalallergie.
Hippe monturen voor heren? Ontdek onze brillen voor mannen

Heren bril zonder sterkte

Zie je perfect scherp in de verte en nabij, maar droom je stiekem toch van een coole mannen bril? You’re not the only one. ? We kunnen letterlijk elke bril in de winkel maken met ontspiegelde glazen zonder sterkte. 

Zie je scherp, maar heb je last van vermoeide of droge ogen na heel wat uren computerwerk? Dan kan een bril met bluefilter handig zijn, ook voor wie merkt dat ie moeilijker in slaap valt na het gamen tot in de late uurtjes. De ZEISS BlueGuard brillenglazen bieden je ogen rust bij beeldschermwerk en kunnen bovendien zonder sterkte besteld worden. 

Ontdek welke heren brillen in de mode zijn

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste brillentrends? Houd dan zeker Instagram in de gaten of neem regelmatig een kijkje op de blog voor meer inspiratie. Elk seizoen verschijnt er een nieuw lookbook met onze favoriete dames- en herenbrillen. 

Zo doen groene herenbrillen het nu super goed! Ook een tijdloze blauwe of grijzige tint valt in de smaak. Uiteraard beschikken we steeds over een ruime keuze aan brillen voor heren in neutrale kleuren zoals havanabruin of zwart.

Ben je niet vies van een opvallende vorm of een speelse combinatie van verschillende materialen? Kom langs en ontdek alle opties.

Hippe monturen voor heren? Ontdek onze brillen voor mannen
Winkelwagen