Fotochromatische zonnebril

Meekleurende glazen die beschermen tegen zonlicht

Op zoek naar een multifunctionele bril die je nooit hoeft af te doen, ook niet bij felle zon? Dan is een fotochromatische zonnebril jouw go-to item. Een fotochromatische bril heeft glazen die helder zijn binnenshuis en onder invloed van het zonlicht verkleuren naar getinte zonneglazen. Zo geniet je altijd van maximaal visueel comfort én heb je altijd een zonnebril bij de hand.

Je hoeft niet meer te wisselen en houdt deze fotochromatische bril gewoon van ’s morgens tot ’s avonds op.

Fotochromatische zonnebril? Ontdek onze meekleurende glazen

De voordelen van fotochromatische glazen

Fotochromatische brillen bieden zonder twijfel heel wat voordelen. We sommen ze even voor je op:

  • Je ogen zijn altijd beschermd tegen zonlicht. Niet alleen omdat deze glazen donker worden in de zon, maar ook wanneer ze doorschijnend zijn, is de UV-filter actief.
  • Je hebt één bril, met twee functies. Dat komt jou uiteraard extra voordelig uit, want je hoeft niet te investeren in een aparte zonnebril op sterkte.
  • Je draagt deze verkleurende bril de hele dag door. Je kan de montuur dus niet verliezen, wat misschien wel sneller gebeurt met een zonnebril. Bovendien is de kans op schade aan de montuur en glazen kleiner. Krassen op de glazen door het montuur los in je handtas te steken, per ongeluk op je bril gaan zitten… Dat zal niet gebeuren als de bril gewoon op je neus staat.
  • Een fotochromatische bril is een ideale keuze voor wie lichtgevoelig is. Heb je snel last van het heldere zonlicht? Fotochromatische zonnebrillen verduisteren gradueel mee. Hoe meer zon, hoe donkerder. 
  • Dankzij de nieuwste technologie verloopt zowel het verdonkeren als verlichten héél snel.

Wat is een verduisterende zonnebril?

Naast een meekleurende bril, bestaat er ook zoiets als een verduisterende zonnebril. Deze glazen worden nooit 100% helder. Ze starten vanaf een lichte basistint en kleuren op naar een donker zonneglas.

Het voordeel van zo’n zonnebril? Je hebt altijd al een basistint. Zeker in de auto kan dit handig zijn, want heel wat autoruiten bevatten een uv-filter. Hierdoor blokkeert de fotochromatische werking van verkleurende glazen. Verduisterende glazen zoals de ZEISS Adaptive Sun zonneglazen bieden dan alvast bescherming tegen het zonlicht.

Zodra je buitenshuis rondloopt en het zonlicht feller wordt, zullen de zonneglazen donkerder kleuren. De glazen starten bij zo’n 60% lichtabsorptie & kleuren op tot wel 90% absorptie. Deze slimme zonneglazen zijn beschikbaar in vier kleuren: bruin, grijs, groen of blauw. Je beslist zelf of je liefst een unicolor glas ziet, of liever een dégradé zonneglas.

De ZEISS Adaptive Sun zonneglazen kan je combineren met een polarisatiefilter.

Fotochromatische zonnebril zonder sterkte

Heb je geen brilsterkte nodig, maar klinkt zo’n verkleurende zonnebril jou superhandig in de oren? Neem dan zeker een kijkje naar onze zonnebrillen van Etnia Barcelona. Een groot deel van hun zonnebrillen beschikt over fotochromatische HD zonneglazen. Deze zijn niet alleen contrast verhogend, maar worden bovendien extra donker bij fel zonlicht. 

Of je kiest een van onze vele frames en wij bestellen meekleurende glazen zonder sterkte. Dat kunnen fotochrome glazen zijn die van helder naar donker kleuren, maar evengoed verduisterende ZEISS Adaptive Sun zonneglazen die van een vaste basistent opkleuren naar een donkere kleur.

Kom gerust langs in de winkel. Samen overlopen we alle mogelijkheden.

Winkelwagen