Daglenzen

Wat zijn daglenzen?

Daglenzen zijn de ideale match voor wie af en toe wil omschakelen van bril naar lenzen. Je draagt deze contactlenzen tijdens het sporten, op reis of bij een avondje uit! Zo kan je jouw bril veilig in z’n etui laten.

Eendagslenzen draag je – zoals de naam al aangeeft – gedurende één dag. Aan het eind van de dag gooi je de lenzen weg. Je hebt dus geen gedoe met het onderhoud van deze lens. Om die reden kiezen de meeste jongeren of beginnende lenzendragers voor daglenzen. Eens je de routine goed onder de knie hebt en vaker lenzen draagt, kan je overstappen naar maandlenzen.

Daglenzen bestellen? Alle info en advies op maat

De vele voordelen van daglenzen

Wanneer je slechts occasioneel lenzen draagt, zijn daglenzen de goedkoopste lenzen én ook de makkelijkste oplossing = win-win!

1. Het gemak van daglenzen

Je hebt geen gedoe met onderhoud en contactlensvloeistof. Je haalt de lenzen uit hun individuele verpakking, steekt ze in en gooit ze bij het uithalen weg. Draag je momenteel maandlenzen? Dan kunnen daglenzen een handig alternatief zijn wanneer je op reis gaat en geen zin hebt om je producten mee te sleuren.

2. Hygiënisch

De individuele verpakking betekent automatisch dat daglenzen het meest hygiënische type contactlenzen zijn. Doordat je deze lens amper 1 dag draagt, is de kans dat pollen, vuil en eiwitten de lens verontreinigen, veel kleiner dan bij maandlenzen. Een daglens is dus een perfecte oplossing in het geval van allergieën, droge ogen, vermoeide ogen,…

3. Daglenzen bieden maximaal comfort

Tegenwoordig zijn daglenzen heel dun en comfortabel. Zowat elke fabrikant beschikt tegenwoordig over premium ééndagslenzen die extra inzetten op een hogere zuurstofdoorlaatbaarheid. Dat maakt eendagslenzen uitermate geschikt voor klanten met gevoelige of droge ogen. Om er enkele op te noemen: de MyDay daglenzen, de Dailies Total1 daglenzen, de 1day Acuvue Moist contactlenzen…

Unifocale of multifocale daglenzen

Daglenzen kunnen we indelen volgens sterkte. Zo bestaan er unifocale daglenzen, die je draagt om je vertezicht te corrigeren. Heb je een voorschrift met cilinder? Dan bestaan er torische daglenzen voor klanten met astigmatisme. 

Draag je een multifocale bril? Dan hebben we ook multifocale daglenzen voor jou. Populaire multifocale daglenzen zijn onder meer de Dailies Total1 Multifocal daglenzen van fabrikant Alcon of de MyDay Multifocal daglenzen van CooperVision. Dankzij het ruime aanbod aan materialen en de verschillende contactlensdesigns bestaat er voor vrijwel iedereen een geschikte lens! 

Weet je nog die speciale of oversized zonnebril waar je meteen gek op was, maar die helaas niet op sterkte kon gemaakt worden? Een bijkomend voordeel van daglenzen is dat je deze gemakkelijk kan combineren met eender welke zonnebril! 

Zwemmen met contactlenzen

Ben jij een echte waterrat? 😉 Zwemmen met lenzen in, we raden het niet aan. Uiteraard is zwemmen met een bril ook geen goede oplossing. Draag je toch lenzen? Kies dan zeker voor daglenzen in combinatie met een duikbril en gooi de lenzen na het zwemmen weg. Draag zeker geen maandlenzen tijdens het zwemmen. Stel dat er zich tijdens het zwemmen bacteriën aan de lens hechten en je de maandlenzen nog 20 dagen zal dragen, kan dat leiden tot een infectie aan de ogen.

Makkelijk lenzen kopen

Voor onze klanten willen we enkel de beste lenzen. Wanneer je helemaal overtuigd bent van het zicht en comfort met de lenzen, kan je daglenzen aankopen. Daglenzen zijn standaard verkrijgbaar per 30 stuks of in een groter volume van 90 stuks. Wat kosten daglenzen? Een unifocale daglens kost gemiddeld 25 euro voor een 30-pack.

Bestel jouw lenzen in de winkel, stuur ons een mailtje of bel ons op 093288384. We brengen jouw bestelling meteen in orde. Soms hebben we de lenzen al in huis, maar soms moeten we deze bestellen. Houd dan rekening met een levertermijn van 2 à 3 werkdagen.

I’m in!

Helemaal overtuigd van de voordelen van daglenzen? Wil je voor de eerste keer lenzen proberen? Maak dan zeker en vast jouw online afspraak.

Winkelwagen