Computerbrilof bureaubril

Computerbril, bureaubril of werkbril • Frames and Faces Deinze

Een computerbril is de ideale keuze voor iedereen die heel wat werk verricht op middellange afstanden zoals op computer, maar ook een bril nodig heeft voor dichtbij. Daarom noemen heel wat mensen zo’n bril met ‘office glazen’ ook wel een computerbril, werkbril of bureaubril.

In tegenstelling tot een progressieve bril, is het bureauglas een degressief type brillenglas. Dat betekent dat we het glas van onder naar boven ‘opbouwen’. Onderaan het brillenglas bevindt zich de leessterkte. In functie van jouw gewenste werkafstand maken we het brillenglas bovenaan iets lichter van sterkte. Zo geniet je van een scherp zicht dichtbij, maar ook op je computerscherm of op werkafstanden tot 1,5 à 2 meter. Opgelet: je draagt deze bril niet om in de verte te kijken!

Jouw werkafstand is dus bepalend bij die berekening. Een schoonheidsspecialiste heeft normaal voldoende aan een werkruimte van anderhalve meter. Iemand die op kantoor klanten ontvangt, heeft baat bij een grotere werkruimte van een tweetal meter. Want die herken je liever meteen bij het binnenkomen en niet pas zodra ze voor je neus staan 😉

Een leesbril versus een bureaubril

Een leesbril is ideaal voor gebruik op 40 cm, zoals bij het lezen van de krant of een boek. Draag je een leesbril tijdens computerwerk, dan heb je de neiging om dichter bij het scherm te gaan zitten. De sterkte van je leesbril is namelijk te zwaar voor die middellange afstand. Een verkeerde houding kan nek- en schouderklachten veroorzaken en is heel belastend voor de ogen.

Visueel comfort & een ontspannen houding

Dankzij een computer- of werkbril neem je automatisch de juiste houding aan. Een computerbril biedt niet dus enkel meer visueel comfort, maar draagt daarnaast bij aan een goede ergonomie.

Wil ook jij genieten van een ontspannend zicht op korte en middellange afstand? Twijfel je tussen een leesbril of computerbril? Maak vrijblijvend een afspraak & dan bekijken we samen wat jouw opties zijn.