De 4 must-try brillentrends lente/zomer 2023

21 maart 2023

Brillentrends %%sep%% Zomer 2023 %%sep%% Frames and Faces

Benieuwd naar de laatste trends in brillenland? Ontdek het hier!

Trendspotting

In 2023 bekennen we massaal kleur op gebied van de brillenmode. Ook frames met retro-vibes en vederlichte monturen in titanium zijn niet weg te denken uit de nieuwe zomercollectie.

Zijn jullie klaar voor de 4 must-try brillentrends voor de lente en de zomer van 2023? Let’s go!

Trend 1: pop of color!

Add a pop of color! Ja, deze zomer mag je gloednieuwe zonnebril al van op afstand worden gespot! Kleurrijke sunnies zijn helemaal in dit seizoen. Hoe feller, hoe beter! De kleuren gaan van pittig oranje tot grasgroen en zelfs tot het knalroze!

Waarom kiezen voor een zonnebril in een felle kleur? Simpel, deze geeft de perfecte finishing touch aan je look!

Ook de zonnebril in de pastelkleurige tint is hot in 2023. Zag je de zeemzoete lila frame van Marc Jacobs al? Of ben je meer te vinden voor de jeansblauwe zonnebril van Kaleos? Tja, karaktervolle monturen in een atypische kleur tillen je doordeweekse look een niveautje hoger!

Ook qua vorm blijven we in de diva categorie hangen, want we zien vooral grote massieve zonnebrillen met brede veren. De brede veer geeft je montuur een extra dimensie en pit. Zelfs in zijaanzicht!

Hoekig of rond? We zien een mooie mix aan vormen. Bij nieuwkomer Jplus is hoekig vooral aan de orde, en bij Herzblut zien we dan meer ronde modellen de revue passeren. Maar het beste nieuws? De comeback van het vlindermodel. Meer weten? Keep on scrolling…

Trend 2: titanium

Voor wie nog nooit gehoord heeft van titanium, leg ik het kort even uit. Titanium is een uiterst lichte metaalsoort die bovendien nog eens corrosiebestendig is.

Ben je gevoelig voor metaal of reageer je zelfs allergisch? Weet dan dat je met een bril in titanium goed zit. Dit materiaal reageert niet op de huid. Integendeel… zweet of talg zullen jouw frame weinig of niet aantasten.

Wistjedatje: op zee gebruikten de zeelieden vroeger ook brillen in titanium. Ze kozen bewust voor dit materiaal, want na maanden op de ruwe zee bleef hun bril onaangetast door het zoute zeewater. Fantastisch toch?

We zien steeds meer dat merken kiezen voor dit ultralichte materiaal. En dat komt natuurlijk door zijn fantastische eigenschappen. Toegegeven, de brillen zijn wel net iets prijziger dan de gewone ‘metaaltjes’, maar ze bieden wel zoveel meer comfort.

“Zo licht? ik heb niet eens het gevoel dat er een bril op mijn neus staat!”

Zo ontwierp Gigi Studios bijvoorbeeld deze mooie bril in titanium voor de zomercollectie. Een fijne montuur afgewerkt met lichtblauwe details. Ideaal voor iemand die graag een lichte montuur draagt die niet te hard opvalt.

Ook bij Herzblut en Dick Moby zit titanium in de lift. Kom zelf eens het verschil voelen in de winkel!

Trend 3: the cat-eye

De vlindermontuur is back! Zou de hitserie Emily in Paris er voor iets tussen zitten? Wij zijn in ieder geval blij dat deze op en top vrouwelijke zonnebril terug onze gezichten kan opvrolijken.

Vlinder met een grote V of liever een lichte cat-eye met een subtiel oplichtend hoekje, zoals bij Herzblut of Jplus? We zien ze allemaal terugkomen deze zomer en daar zijn we niet rouwig om.

Bij Ross & Brown kiezen ze voor kleurrijke vlindermodellen met een subtiele retro-toets. En met ‘the M’ steekt Komono dan weer het klassieke 60’s model in een hedendaags jasje. Deze stoere én moderne cat-eye blijft één van onze topfavorieten!

Trend 4: retro vibes

Bij de herenbrillen gaan we dit seizoen even terug in de tijd. En als we denken aan vintage klassiekers dan kijken we direct even in de richting van David Beckham. De monturen zijn dit seizoen geïnspireerd door de stijl van ‘rebel without a cause’ acteur James Dean. Geef toe… een bril of zonnebril met een retro kantje is sexy, niet?

De roodgebrande kleuren of de warme okertinten geven deze oude Hollywood classics toch een hedendaagse en moderne look.

Bij Dick Moby gaan we ook even ‘back in the days’. Deze zonnebril met dubbele brug doet ons onmiddellijk terugdenken aan de brillenmode uit de jaren 80. De vorm, de graveringen en vooral de stijl nemen je mee naar die oude politiefilms. Ohja, ook deze frame is vervaardigd uit titanium!

Gebeten door de vintage look? Ook bij Ross & Brown, Komono en Gigi Studios vind je retro-vibes terug! Kom jij ze ontdekken?

Winkelwagen