Dick Moby: van afval tot acetaat

25 februari 2019

Dick Moby brillen en zonnebrillen - Frames and Faces

Bij Dick Moby zetten ze volop in op duurzaamheid: van de monturen tot de hoesjes en de smiley doekjes. Duurzaamheid zit ingebakken in het DNA van het brillenmerk.

Van afval tot acetaat

Tijdens een surftrip werden de oprichters van het brillenmerk geconfronteerd met de enorme hoeveelheden plastic afval in en rond de oceaan. Ze besloten die vervuiling op een positieve manier aan te pakken: door het ontwikkelen van monturen in biologisch afbreekbaar en/of gerecycleerd plastic. Samen met Mazzucchelli, de marktleider in acetaat productie, verwerkt Dick Moby industrieel acetaatafval in hun zwarte monturen. Ze bestaan uit 97% gerecycleerd acetaat, de overige 3% is zwarte inkt. Once you go recycled black…. you never go back. Alle niet zwarte monturen zijn gemaakt van biologisch acetaat.

(Eco-) friendly frames

Niet alleen de brillen, maar ook de etuis zijn duurzaam geproduceerd. Namelijk van recycled leer. De smiley doekjes zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Verminder de plastic vervuiling met één lach per keer!

Dick Moby brillen zijn zo een mooi voorbeeld van onze (eco-) friendly frames! Ontdek het volledige productieproces in onderstaande video of kom ze gewoon proberen in de winkel.

Winkelwagen