Logeertip: De Volle Maan

10 maart 2023

Logeertip %%sep%% Geitenboerderij De Volle Maan %%sep%% Frames and Faces

Kaas, geitjes en oneindig veel charme

Voor onze zomerfotoshoot trokken we met ons team richting de Vlaamse Ardennen. Sint-Lievens-Houtem om precies te zijn. We mochten de fantastisch mooie geitenboerderij ‘De Volle Maan’ als decor gebruiken om onze nieuwste collectie (zonne)brillen te shooten.

En omdat we zo verliefd waren op deze locatie, willen we jullie hier graag wat meer over vertellen! Ready, set, go(at)!

Logeertip  %%sep%% Geitenboerderij De Volle Maan %%sep%%  Frames and Faces

Hoe het begon…

18 geitjes, een oude koeienstal en een keuken. Zo is de zaak in 1994 gestart. Kaasmaakster Kathelijne groeide op tussen de koeien en was er steevast van overtuigd om iets met haar handen te doen.

Samen met boer Bart was er een grote interesse in het boerenleven. Zo hadden ze samen een marktkraampje met hun eigen geitenkaas. De mensen van Ronse en Oudenaarde waren al snel ‘verkocht’ aan hun heerlijk product! En niet veel later kochten Kathelijne en Bart hun eigen boerderij.

Beiden voelen ze een enorme drang om zorg te dragen voor hun omgeving en natuur. De overgang naar een biologische bedrijfsvoering was een logisch gevolg. In 2002 was het officieel! Dat betekent uiteraard geen pesticiden of kunstmest.

Intussen huppelen zo’n zeshonderd geiten in de wei. De oude kaasmakerij en het winkeltje hadden hun charmes, maar hun beste tijd zat er op. Daarom werden ze in 2017 in een nieuw jasje gestopt. Ze blijven echter alles met de hand maken, met enkel hun eigen melk!

Say Cheeese!

De kazen worden uitsluitend gemaakt met hun eigen biologische rauwe melk. Hier voegen ze zuursel aan toe, dit zijn levende melkzuurbacteriën. Deze verzuren de melk en vormen zo de basis voor kaas.

Door het gebruik van rauwe melk blijven alle goede bestanddelen behouden. Puur natuur dus!

Het productieproces gebeurt zo ambachtelijk mogelijk. De kaasjes zelf worden allemaal met de hand uitgeschept, gedraaid, gekruid, ingepakt,… Op deze manier is elk kaasje uniek én door hun handen gegaan.

Deze kaasjes (en nog zoveel andere lekkernijen) kan je kopen in het winkeltje op het domein. Het zijn één voor één kleine kunstwerkjes die on-ge-loof-lijk lekker zijn! Tja, wij mochten proeven hé!

“Voor ons gaat bio veel verder dan het kaasje op zich. We proberen het fragiele evenwicht van het ecosysteem te ondersteunen in plaats van te verstoren.”

Kathelijne, De Volle Maan

Heerlijk logeren in de B&B van De Volle Maan

Wil je graag eens de geitenboerderij komen ontdekken en ook de mooie omgeving rond deze locatie? Dan raden wij je aan om een nachtje in de prachtige B&B van ‘De Volle Maan’ te boeken.

De B&B bestaat uit een vrijstaand huisje met alles erop en eraan! Lekker uitrusten in de zithoek met een authentieke houtkachel of genieten op je eigen afgesloten terras… Het kan allemaal.

Maar het beste nieuws is toch wel het heerlijke biologisch luxeontbijt in de ochtend. Hmmm… do I smell coffee?

Wistjedatje: je kan ook gebruik maken van de fietsen op het domein. Ontdek de prachtige omgeving van Sint-Lievens-Houtem per fiets of te voet. Heerlijk tot rust komen in deze landelijke setting.

Praktische info:

Adres:
Geitenboerderij De Volle Maan
Ijshoutestraat 70
9520 Sint-Lievens-Houtem

Telefoon:
09/362 31 55

Mail:
info@devollemaan.be

Openingsuren kaaswinkel:
Maandag tot vrijdag: 9u tot 18u
Zaterdag: 8u tot 18u (+ verkoop bio brood)
Zondag: gesloten

Heb je nog vragen of wil je nog wat extra info? Check dan zeker de website.

Winkelwagen