MiYOSMART

10 juni 2022

MiYOSMART is een glas ontworpen door de glasfabrikant HOYA ter behandeling tegen toenemende bijziendheid.

Bijziendheid

Myopie, ofwel bijziendheid, is wereldwijd een toenemend probleem. Bij deze oogafwijking is het oog te lang of zorgt de vorm van het hoornvlies voor problemen. Hierdoor valt het beeld op een punt vóór het netvlies in plaats van erop. Bijgevolg, zie je niet scherp in de verte en heb je nood aan een glas met een min-correctie.

Myopiemanagement: MiYOSMART

Deze glazen hebben een heldere centrale zone voorzien van de nodige correctie om een scherp zicht te bekomen. Rondom deze zone zijn kleine defocussegmenten van +3.50 dioptrie verwerkt om de verlenging van het oog tegen te gaan. De reeds opgelopen schade is niet meer weg te werken, maar de toekomstige schade wordt op deze manier beperkt.

Deze glazen aankopen, verloopt eenvoudig. Eerst moet een voorschrift opgesteld worden door de oogarts met het resultaat van de oogmeting. Daarna gaan we samen op zoek naar een goede montuur. Vanaf de leeftijd van zes jaar kan er gekozen worden voor de MiYOSMART-glazen. Hoe vroeger deze behandeling gestart wordt, hoe groter de kans op het beste resultaat. Naargelang de evolutie wordt duidelijk hoe lang deze glazen gedragen moeten worden.

Om die reden is een goede opvolging enorm belangrijk. Elk kind krijgt een evaluatieboekje die naar elke consultatie bij de oogarts en bezoek aan de opticien moet worden meegebracht.

Tips & tricks

Naast het gebruik van de glazen heb je ook nog andere manieren die gunstig werken. Elke 20 minuten nabijwerk moet afgewisseld worden met het kijken in de verte gedurende 20 seconden. Ook voldoende buiten spelen is een must! Verder is aandacht voor de juiste werkhouding ook van belang. Tijdens nabijwerk is een werkafstand van 40 cm aangeraden.

Team Frames & Faces staat volledig achter deze techniek. Onze teamleden Cédric en Ellen hebben zich bijgeschoold om erkend verdeler van de MiYOSMART-glazen te worden. Maak een afspraak bij de oogarts en breng hen nadien een bezoekje.

Winkelwagen