Dick Moby

Quality is key, sustainability is king.

Brillenmerk Dick Moby zet volop in op duurzaamheid. Dat gaat van de materiaalkeuze voor hun monturen tot de productie van de hoesjes. Duurzaamheid zit ingebakken in het DNA van het brillenmerk. Tijdens een surftrip werden de oprichters van het brillenlabel geconfronteerd met enorme hoeveelheden plastic afval in en rond de oceaan. Ze besloten die vervuiling op een positieve manier aan te pakken: door het ontwikkelen van monturen in biologisch afbreekbaar en/of gerecycleerd plastic.

Samen met Mazzucchelli, de marktleider in acetaat productie, verwerkt Dick Moby industrieel acetaatafval in hun zwarte monturen. Ze bestaan uit 97% gerecycleerd acetaat, de overige 3% is zwarte inkt. Once you go recycled black… you never go back. Alle niet zwarte monturen zijn gemaakt van biologisch acetaat. Daarnaast zijn er ook brillen in gerecycleerd metaal.

Niet alleen de brillen, maar ook de etuis zijn zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Namelijk van gerecycleerd leer. Zelfs de smiley brillendoekjes zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Hun missie: verminder de plastic vervuiling met één lach per keer! Dick Moby brillen zijn een mooi, hartverwarmend voorbeeld van onze (eco-) friendly frames! Ontdek hun volledige verhaal op de blog.

 

Gelijkaardige brillenmerken

Stella McCartney of Waiting for the Sun, 2 labels die volop inzetten op een duurzame productie.

Top 3 brillentrends zomer 2021 • Frames and Faces Deinze
Dick Moby brillen en zonnebrillen • Frames and Faces Deinze
Dick Moby brillen en zonnebrillen • Frames and Faces Deinze
merken brillen en zonnebrillen • Frames and Faces Deinze

Braderie in Deinze

Lees nieuwsbericht

Vaderdag = 10% korting op alle zonnebrillen

Lees nieuwsbericht