Dick Moby

Dick Moby brillen en zonnebrillen - Frames and Faces Deinze

Quality is key, sustainability is king.

Brillenmerk Dick Moby zet volop in op duurzaamheid. Dat gaat van de materiaalkeuze voor hun monturen tot de productie van de hoesjes. Duurzaamheid zit ingebakken in het DNA van het brillenmerk. Tijdens een surftrip werden de oprichters van het brillenlabel geconfronteerd met enorme hoeveelheden plastic afval in en rond de oceaan. Ze besloten die vervuiling op een positieve manier aan te pakken: door het ontwikkelen van monturen in biologisch afbreekbaar en/of gerecycleerd plastic.

Samen met Mazzucchelli, de marktleider in acetaat productie, verwerkt Dick Moby industrieel acetaatafval in hun zwarte monturen. Ze bestaan uit 97% gerecycleerd acetaat, de overige 3% is zwarte inkt. Once you go recycled black… you never go back. Alle niet zwarte monturen zijn gemaakt van biologisch acetaat. Daarnaast zijn er ook brillen in gerecycleerd metaal.

Niet alleen de brillen, maar ook de etuis zijn zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Namelijk van gerecycleerd leer. Zelfs de smiley brillendoekjes zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Hun missie: verminder de plastic vervuiling met één lach per keer! Dick Moby brillen zijn een mooi, hartverwarmend voorbeeld van onze (eco-) friendly frames! Ontdek hun volledige verhaal op de blog.

 

Gelijkaardige brillenmerken

Ook Belgisch brillenmerk Komono zet zich 100% in voor het milieu! Stay sustainable is ook hier van toepassing! Bye vliegtuigen, hello boot!

Dick Moby brillen en zonnebrillen - Frames and Faces Deinze
Dick Moby brillen en zonnebrillen - Frames and Faces Deinze

Braderie in Deinze

Lees nieuwsbericht

Vaderdag = krijg een toilettas cadeau

Lees nieuwsbericht

Winkelwagen