Brillentrends winter 2023

7 oktober 2023

Brillentrends winter 2023 %sep% Frames and Faces %sep% Deinze
Brillentrends winter 2023 %sep% Frames and Faces %sep% Deinze

Brillentrends winter 2023

Dikke truien, cosy fleecedekentjes & ovenschotels à volonté. Yep, het is weer tijd voor het mooiste seizoen van het jaar: de herfst!

Maar wat heeft het najaar te bieden op vlak van de brillenmode? Wij gingen voor jullie op zoek naar de 5 grootste brillentrends voor de herfst & winter van 2023.

Trendsetter ten top? Lees dan snel verder & ontdek alle nieuwigheden in brillenland. Wij voelen alvast veel inspiratie voor een nieuwe Instagramfoto! #fw23 #framesandfaces

Trend 1: timeless square

Beeld je in: een drukke club in hartje New York tijdens de seventies. Oja, de grote vierkante frame is helemaal terug van weggeweest!

We zien deze tijdloze carré dit seizoen in zowat iedere collectie terugkomen. Grote ‘blokkige’ monturen in een waaier aan kleuren. Dit zowel voor optische als zonnebrillen.

Waarom kiezen voor deze strakke vorm? Een vierkante montuur ziet er nu eenmaal een beetje stoerder uit, niet? Kies voor deze vorm in het massievere acetaat en je bent helemaal mee met de trend.

Ook in het fijne metaal geeft deze vorm wat meer power aan je dagelijkse look! Tip: heb je een ronder gezicht, dan zorgt deze vorm voor een perfecte balans.

Favoriete carreetjes? Deze donkerblauwe sunnies van Ba&sh. Een stoere winterse zonnebril in die nieuwe marinekleur. Ook George Gina & Lucy weet ons te verrassen met zijn mokka-kleurige hoekige zonnebrillen.

Brillentrends winter 2023  %sep% Frames and Faces  %sep% Deinze

Trend 2: matte & mature

Voor de winter van 2023 zitten er weer heel wat matte kleuren bij. Het voordeel van deze coating is dat de bril net wat subtieler oogt & zijn karakter blijft behouden. Don’t shine bright like a diamond!

De matte montuur is in vergelijking met vorig seizoen aan een echte opmars bezig. Vooral bij de heren is de matte kleur erg geliefd. Eindresultaat: een minimalistische en moderne look!

Favoriete matte brillen? Deze strakke donkerblauwe zeshoek van Gigi Studios is een topper. Ook zien we dat Dick Moby zijn bestsellers in een mat jasje onderdompelt. Zelfde bril maar toch een andere look!

Trend 3: statement sunnies

De tijd dat de zonnebril enkel functioneel was, ligt al even achter ons. in 2023 gaan we nog een stapje verder. Groter, gekker, kleurrijker,… kortom: statement sunnies van de bovenste plank.

Yep, naast die trendy teddy coat & de kleurrijke beanie is er de powerbril om het geheel af te maken. Zien & gezien worden kan je alvast met de speelse sunnies van Etnia Barcelona, Kaleos of nieuwkomer Givenchy!

Wil je lekker contrasteren met die nieuwe groene jas? Kies dan voor een zonnebril in het knaloranje of bordeaux. Toch liever tijdloos zwart? Neem dan een kijkje bij Ross & Brown of de unieke frames van Gigi Studios.

Deze trend nog een upgrade geven? Draag je favoriete accessoire nu ook met een bijhorende statement ketting.

Trend 4: #ikkoopbelgisch

J’aime j’aime la vie & natuurlijk ook onze fantastische brillen! Tja, kopen in eigen land is zó 2023! Geen wonder dat de hashtag ikkooppbelgisch zoveel hits heeft op Instagram & TikTok.

Het leuke aan een bril uit ons eigen Belgenlandje is dat er direct een verhaal aan vasthangt. Niets mis met de economie in eigen land te steunen, toch?#ikkoopbelgisch topfavoriet: Komono natuurlijk! Zo Belgisch & zo modieus!

Qua vorm is Komono mee met de trend. Zo zien we dat de vierkante montuur & de dankbare 6-hoek talkrijk aanwezig zijn. Good to know: ook hier zit de warme groene kleur in de najaarscollectie!

Trend 5: green shades

Een groentje? Dit is jouw seizoen! Van khaki tot olijfgroen tot zelfs die winterse donkergroene tint. Op zoek naar een alternatief voor je vertrouwde havana kleurige montuur? Dan hebben wij goed nieuws.

Wat bij Komono gaat tot donkere dennenkleuren is bij David Beckham dan weer een stukje lichter. Zo zien we de transparante olijfgroene kleur bij zowel zonnebrillen als optische brillen.

Tip: heb je een bleke huid en/of groene ogen? Kom dan zeker eens langs om die nieuwe kleur te ontdekken in al zijn shades.

Inspiratie opdoen? Neem alvast een kijkje in ons magazine of het laatste nieuwe lookbook.

Brillentrends winter 2023 %sep% Frames and Faces %sep% Deinze
Winkelwagen