De gepolariseerde zonnebril

12 november 2022

Gepolariseerde zonnebril: daarom wel - Frames and Faces

Polar temperaturen in aantocht maar ooit al gehoord van de gepolariseerde zonnebril? Wij zetten de voordelen voor jullie op een rijtje. Hello lage winterzon, hello gepolariseerde zonneglazen.

Daar is de winter, daar is de zon!

We moeten jullie wellicht niet meer uitleggen dat een zonnebril in de zomer essentieel is. De zonneglazen houden namelijk de schadelijke UV straling tegen en op die manier zijn je ogen dus optimaal beschermd. Maar wat mensen vaak vergeten is dat het ‘flauwe’ winterzonnetje ook aardig wat schade kan berokkenen aan je ogen.

Liever zon dan regen natuurlijk, maar we kennen allemaal de ongemakken van de lage winterzon. Je bent op de baan en plots zie je bijna niets meer. Hinderlijk, maar vooral erg gevaarlijk. Als het wegdek er dan ook nog eens nat bijligt is er al helemaal stress en paniek. Wij willen jullie dan graag laten kennismaken met het nieuwste snufje in zonnebrillenland nl.: de gepolariseerde zonnebril.

Gepolariseerde zonnebril: daarom wel - Frames and Faces

Polarise your eyes

Polarisende glazen bevatten een speciale, plastic folie die voor absorptie van de reflectie zorgt. In die folie zit een filter die schittering en weerkaatsing van licht tegenhoudt. Hierdoor krijgen uw ogen rust.

Ken je die felle schittering op het wateroppervlak? Of de blurry horizon bij erg warm weer? Wel, daar gaan de gepolariseerde zonneglazen dus tegenin. Zij filteren deze ‘lichstschittering eruit en je zicht is rustig. Weg met die pijnlijke frons!

Horizontaal vs. verticaal

Nog voor we enkele van onze gepolariseerde zonnebrillen aan jullie laten zien op de webshop, geven we snel nog wat technische info mee om jullie helemaal te overtuigen van deze fantastische zonneglazen.

Gepolariseerde zonnebrillen filteren de felle horizontale zonnestralen uit je glas. De verticale stralen laten ze gelukkig wel nog door anders zouden we niets door onze nieuwe bril kunnen zien. Hello fel sneeuwlandschap, bye pijnlijke ogen!

Gepolariseerde zonnebril: daarom wel - Frames and Faces
Gepolariseerde zonnebril: daarom wel - Frames and Faces

Serengeti

En tot slot. Als we spreken over ‘polarised glasses’ dan komt de naam Serengeti al snel naar boven. Zij zijn namelijk pioneer van de gepolariseerde zonnebril. Wat maakt hun brillen dan zo uniek? Zij werken met 3 geavanceerde technologieën. Allereerst hebben deze brillen fotochromatische glazen. Dat zijn glazen die zich aanpassen aan de sterkte van het licht. Bij fel zonlicht worden ze dus automatisch een tint donkerder. Bye vermoeide ogen.

Wat Serengeti ook nog typeert zijn hun contrastverhogende glazen. Hoger contrast = betere kleuren. Als laatste willen we jullie nog meedelen dat wanneer je een zonnebril van Serengeti aankoopt, je er zeker van bent dat 95% van het blauwe licht gefilterd wordt. Geen wonder dat Serengeti wereldwijd bekend staat voor zijn brillen.

Winkelwagen