Top 3 brillentrends herfst/winter 2019

6 oktober 2019

Zowat alle brillen en zonnebrillen voor herfst/winter 2019 zijn intussen binnen! We zagen meteen al enkele patronen doorheen de collecties, al blijft ieder brillenmerk trouw aan z’n origineel design. Lees verder om onze Top 3 brillentrends te ontdekken!

1. Fair, but square

Onder de nieuwe frames spotten we veel fijne, vierkante brillen. Een geduchte concurrent voor de ronde bril! ? Ook zes- of achthoekige modellen zijn in opmars. Zo pakt Dick Moby uit met een groot, vierkant model gemaakt uit gerecycleerd metaal. Dit model is er in verschillende metaalkleuren zoals goud, rosé goud of zwart. Ook Ray-Ban lanceert een optische variant van de vierkante zonnebril die voortkwam uit hun collab met Peggy: meet Ray-Ban Square!

Als je houdt van details, dan ben je bij Frames and Faces aan het juiste adres! De bril die Oona hier rechtsonder draagt, is afgewerkt met een gevlochten accent op beide bovenhoeken… voor wie houdt van nét dat beetje meer. Oh ja, ook ons fonkelnieuwe label Ba&sh heeft enkele kleurrijke, vierkante exemplaren voor jou in petto!

2. A perfect match

Daarnaast zijn we fan van de zogenaamde combinés: brillen die acetaat en metaal combineren. Onder andere Kaleos kiest voor een stijlvolle combo van een bordeauxkleurig voorstuk, afgewerkt met goudkleurig metaal rondom het frame en op de neus.

Maar laten we het zeker even hebben over de nieuwe frames van het Belgische Komono! Dit najaar pakt het label uit met een reeks brillen waarbij een gekleurde cirkel acetaat en een metalen cirkel een mooi, verfijnd geheel vormen! Op de foto hieronden, van onze fancy faces Axelle en Mattijs, zie je zowel een groen/zwart combo als een poederroze/goud combo. Mooi werk toch?

3. Kleur bekennen

Overduidelijk dé trendkleur dit najaar: blauw! Vooral een subtiele grijsblauw acetaatkleur is zowel bij de vrouwen- als herenbrillen heel populair ? We zien deze tint opduiken in de collecties van William Morris, Komono, Ironic Iconic en Simple. Zo gaat het Londense brillenmerk William Morris voor een prachtige combo van blauwgrijs acetaat en goudkleurig metaal!

Uiteraard hebben we ook brillen in heel wat andere kleuren zoals groen en bordeaux of de klassieke kleuren zwart en bruin. Wil je wel eens een bril met wat kleur proberen, dan is blauwgrijs een heel toegankelijke, eerst stap 😉

Winkelwagen