We love sustainable!

5 juni 2022

We love sustainable: duurzame brillen mode • Frames and Faces Deinze

Onze duurzame brillen merken

Ben je helemaal weg van het onderwaterleven of droom je al van jouw volgende wandeling in de natuur? Bij Frames and Faces vinden we het belangrijk om onze prachtige wereld een handje (met groene vingers ?) toe te steken. In teken van World Ocean Day en World Environment Day zetten wij deze maand onze duurzame brillen in de kijker.

“The Earth has music for those who listen”

– William Shakespeare
We love sustainable: duurzame brillen mode • Frames and Faces Deinze

Maak kennis met… Dick Moby! ?

Na een mislukte surfvakantie richten Nederlanders Robert en Tim brillenmerk Dick Moby op. Teleurgesteld door de enorme hoeveelheid afval in de oceaan besloten ze om de vervuiling op een creatieve manier te beperken.

Met hun bekende slogan “Look Good For Your Planet” hebben ze een duidelijke boodschap: fantastische brillenmode combineren met duurzaamheid. Alle kunststof brillen zijn biologisch afbreekbaar. Met het restafval van acetaat maakt Dick Moby hun zwarte brillen. Voor de metalen brillen hergebruiken ze medisch roestvrij staal. Duurzame brillen? We think so!

Niet alleen de monturen zijn milieuvriendelijk. Zo bestaan de etuis uit gerecycleerd leder en zijn de poetsdoeken gemaakt uit gerecycleerde PET-flessen.

Next up: Waiting for the Sun! ☀️

Innovatie en duurzaamheid staan voorop bij Waiting for the Sun. Met trots stelt dit merk hun gepatenteerd materiaal Bois2 voor. In hun zoektocht naar nieuwe materialen was milieuvriendelijkheid enorm belangrijk. Dit organische bioplastic is 100% biologisch afbreekbaar en wordt aanzien als hernieuwbare bron. Het heeft dezelfde mechanische kwaliteiten als de standaard acetaat, maar zonder het gebruik van oliën.

Tussen de duurzame brillen van Waiting for the Sun spotten we leuke klassiekers, maar ook iets gewaagdere of kleurrijke modellen. Op deze manier zit er voor iedereen wel een perfecte (zonne)bril bij!

Ontdek onze nieuwe etalage

Frames and Faces goes green! In samenwerking met Dick Moby hebben we een thema etalage gemaakt, om zo de klimaatproblematiek in de kijker te zetten. Wil je meer weten over hun bijdrage aan een gezondere wereld? Kom dan zeker eens langs bij ons in de winkel.

Winkelwagen