Een zonnebril in de winter: 3x daarom wel!

30 november 2023

Zonnebril in de winter: 3x • Frames and Faces • Deinze
Zonnebril in de winter: 3x • Frames and Faces • Deinze


Zonnebril in de winter

Een zonnebril in de winter is niet belangrijk? Think again! De winter linken we dikwijls aan warme truien, grijze dagen en koude voeten.

De zon vergeten we soms. Nochtans is die ook in de winter vaak van de partij. Dus kan je maar beter investeren in een nieuwe zonnebril. Of jezelf trakteren op eentje, ‘t is maar hoe je het bekijkt…

1. Verblinding

Een van de grootste gevaren van de zon is verblinding. Denk maar aan de zon die ‘s ochtends je zicht belemmert wanneer je met de wagen of je trouwe tweewieler op weg bent naar je werk.

Dit leidt tot vaak heel gevaarlijke verkeersituaties die nochtans snel verholpen kunnen worden. De zon zit namelijk veel lager in de winter, dit zorgt dat ze gevaarlijker is dan in de zomer.

Een zonnebril in de wagen is dus zeker een must. Liever een nieuwe zonnebril dan met beide benen in het gips, niet waar?

2. Schadelijke effecten van UV

Onderzoek heeft aangetoond dat UV-straling verschillende oogaandoeningen zoals cataract en maculadegeneratie veroorzaakt.

Veel mensen beseffen niet dat de UV-straling in de winter gevaarlijker is dan in de zomer. Dat komt omdat er dan meer zonlicht weerkaatst op natte rijbanen of gladde oppervlaktes. De maanden november tot maart zijn daarbij het gevaarlijkst.

In de zomer reflecteert de groene omgeving slechts zo’n 6% van het licht. Bij sneeuw ligt dit percentage echter bijna bij 95%. Plan je binnenkort een skireisje of wandelvakantie in de bergen? Draag dan altijd een ski- of zonnebril!

Veiligheid boven alles! Kies daarom voor een zonnebril (op sterkte) met gepolariseerde zonneglazen. Dit type zonneglazen absorbeert de reflecties & geven je ogen rust. Klik hier voor meer info over de gepolariseerde zonnebril.

3. Fabulous frame

Naast het beschermend karakter van een zonnebril in de winter, is het natuurlijk mooi meegenomen als je meteen een ‘veel te wijs’ exemplaar kiest! Kom dus zeker onze sunnies van o.a. Ross & Brown, Marc Jacobs, Kaleos of David Beckham ontdekken.

Wist je trouwens dat de zonnebrillen van Etnia Barcelona steeds gepolariseerd of fotochromatisch zijn? Van een handige zonnebril voor de winter gesproken?

Nog wat inspiratie nodig? Neem een kijkje naar ons winters lookbook of op onze Instagrampagina. Geïnteresseerd in een zonnebril op sterkte? Boek dan vandaag nog je afspraak voor een oogmeting.

Zonnebril in de winter? Hier let je beter op

 1. Het CE4-symbool:
  Dit kenmerk garandeert dat het product minimaal aan het standaardniveau van bescherming voldoet. Koop je zonnebril dus steeds bij een erkende opticien. Zo ben je zeker dat je geen vervalste producten koopt.
 2. De grootte van je zonnebril
  Je zonnebril moet voldoende groot zijn. We merken dat mensen vaak de neiging hebben een te klein exemplaar te kiezen. Daar helpen wij je graag bij!
 3. Beschermingsklasse of absorptieniveau:
  Dit gaat om de intensiteit van het licht, niet om de UV-bescherming. Er zijn 4 categorieën. Hoe hoger het cijfer, hoe meer zonlicht de glazen absorberen.

  Hoe donker je brillenglazen moeten zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke voorkeur en waarvoor je de zonnebril zal gebruiken. Om te sporten, voor dagdagelijks gebruik…
Zonnebril in de winter • Frames and Faces • Deinze


Winkelwagen