BlueGuard® by ZEISS

5 oktober 2023

Bluegard By Zeiss %sep% Frames and Faces %sep% Deinze

Keep the blues away

In een digitale wereld waar smartphones, tablets & laptops deel uitmaken van onze levensstijl is het nodig om eens stil te staan bij de gevolgen van dat vele beeldschermwerk.

Want wist je dat digitale toestellen blauw licht uitstralen? De term blauw licht is een overkoepelende term, die slechts verwijst naar een deel van het licht. Enerzijds heb je het natuurlijk, niet schadelijke blauw-turqoois licht dat ons bioritme mee bepaald & anderzijds is er het kunstmatig blauw-violet licht. Laat die laatste nu net de boosdoener zijn.

Spendeer jij veel tijd achter je computer of kan je gerust een nachtje bingewatchen? Weet dat een lange blootstelling aan dit blauwviolet licht een schadelijk effect kan hebben op je netvlies. Tijd voor actie dus!

Hoe werken blauw licht blokkerende glazen?


Het menselijk oog kan zichtbaar blauw licht niet tegenhouden. Een overmatige blootstelling kan leiden tot digitale oogvermoeidheid. Veel voorkomende symptomen zijn hoofdpijn, wazig zicht, droge of branderige ogen.

Een blauw licht filter bril remt de schadelijke piek aan hinderlijk, blauw licht af.

De ZEISS BlueGuard® glazen beschermen je dus optimaal tegen de nadelige effecten van blauw licht.

Bluegard By Zeiss %sep% Frames and Faces %sep% Deinze

Purple is so last year

En dan tijd voor het allerbeste nieuws. Bij de eerste generatie blue block brillen, lag er een unieke coating op het brillenglas. Dat leidde echter tot blauw-paarse reflecties. Toegegeven, niet altijd even mooi om te zien tijdens je online Zoom meeting.

De nieuwe ZEISS BlueGuard® brillenglazen beschikken over een innovatieve technologie die blauw licht filtert in de massa van het brillenglas. De glazen bieden zo een nóg betere bescherming tegen zowel UV als blauw licht.

Je kan deze BlueGuard® technologie combineren met zowel unifocale brillenglazen, een multifocale bril of computerbril. Heb je geen bril op sterkte nodig, maar wens je jouw ogen optimaal te beschermen? Kies dan voor een blue block bril zonder sterkte.

Wij helpen jou graag verder in de winkel!

Winkelwagen