5 brillentrends voor najaar 2022

23 september 2022

5 brillentrends voor herfst/winter 2022 - Frames and Faces

Wat zijn de hipste brillentrends voor de herfst en winter van 2022? Wij verzamelden onze 5 favorieten. Let’s find out.

1. That’s cristal clear

Bij Frames and Faces zijn we helemaal weg van deze trend! Dit najaar zien we deze kunststof montuur bij heel wat brillenmerken terugkomen, zowel als optische bril, maar evengoed als zonnebril. Waarom deze brillentrend ons zo aanspreekt? Wel, de transparante of ‘kristallen’ bril is erg gemakkelijk draagbaar. Om te beginnen past ie bij elke outfit. Simpele kantoorlook? Check! Avondje uit? Dubbel check!

Afhankelijk van jouw huidtint zoeken we samen naar de kristalkleur die het best bij jou past. Mag het een koele kristalkleur zijn koud zijn of liever een warme, peachy tint? Zowel dames als heren staan goed met een kristallen kleur. Zag je de hoekige monturen van Marc Jacobs al? Of zijn jullie ook verliefd op Mehdi’s transparante zonnebril van Garrett Leight?

2. Stay sustainable!

Ooit al gehoord van bio-acetaat of gerecycleerd metaal? Milieuvriendelijke brillen zijn hot! Misschien niet de beste woordspeling, maar you get the point. 😉

In 2022 leggen steeds meer merken de nadruk op sustainable. Het Amsterdamse brillenmerk Dick Moby bijvoorbeeld, is ontstaan uit liefde voor de planeet. Twee vrienden die de wereld een betere plaats willen maken door enkel te werken met biologisch afbreekbare materialen voor hun brillenlijn. Van montuur, tot de etuis, tot het promo materiaal.

Maar ook Komono schrapt vanaf heden het vliegtuig en kiest steevast voor de boot! Laten we eerlijk zijn, milieuvriendelijke brillen zijn sexy. Neem nu deze vlindermontuur van Dick Moby? Zo stijlvol en zo eco!

3. I’m green da-ba-dee

Jullie zagen deze brillentrend waarschijnlijk al voorbijkomen op Instagram. Dè kleuren van dit najaar zijn blauw en groen. Semi-transparante monturen in deze 2 heerlijke topkleuren. Yes, je kan je nieuwe felgroene blazer nu ook combineren met een strakke groene montuur.

Denimlover? Tja.. dan weet je dat je met een pastelblauwe of hoogblauwe montuur van Marc Jacobs of David Beckham wel goed zit. Blauw en groen zit dit najaar in de lift en we are ready to jump in! Hoekig of rond? Je vind ze terug in allerlei modellen. Ooit al een petroliumblauw vlindermodel geprobeerd?

Twijfels bij een groene bril op sterkte? Net wat too much? Misschien is een zonnebril in één van deze twee kleuren meer je ding. Hier zie je onze collega Josfien stralen met een donkergroene zonnebril van Marc Jacobs.

4. Trendy combo

De combinatie van acetaat en metaal… voor de durvers? Nee hoor, deze stoere combo is perfect voor wie eens ‘iets anders zoekt’. De verschillende materialen geven het montuur meteen een andere dimensie.

We zien deze brillentrend vooral terug bij David Beckham. Denk: verfijnde, metalen veren gecombineerd met een stoer voorstuk in acetaat. Ook Gigi Studios zet combobrillen op de kaart. Hieronder zien we Flo met een gouden combi-montuur van Gigi. Wij zijn fan!

5. Bye small, hello XL!

De tijd dat brillen enkel nog werden gedragen omdat ze functioneel waren ligt al een tijdje achter ons. We dragen allemaal het liefst een montuur die trendy en vernieuwend is. Herinner je nog de kleine brillen in de 90’s? Dit najaar maken we komaf met veel te kleine frames en kiezen we resoluut voor BIG. Grote monturen zorgen voor een hippe look die iets weg heeft van de brilmode uit de seventies. En hé… vintage is cool right?

Grote statement brillen in rond of vierkant passen zowel voor dames als voor heren. Kies ik dan voor metaal of kunststof? It’s up to you. XL brillen zijn stijlvol in beide materialen. Nog wat onzeker over zo’n grote montuur? Ga dan voor een exemplaar in metaal. Dit maakt de overgang van klein naar groot minder direct. Een echte durver? Kies dan net zoals onze collega Ellen, voor deze robuuste, pastelblauwe Marc Jacobs.

Winkelwagen